sunnuntai 3. marraskuuta 2013

64. estehyppelöitä ja koulua

Ja näin melkein kirjoitinkin teille torstaina ja eilenkin oli tarkotuskirjottaa mut en jaksanu kun piti tehä sitä pena videoo ja itkee täällä ku on nii kauhee ikävä sitä yhtä vaavia♥
 
No niin siis torstaina oli koulutunti ja menin Tähellä, se on sellanen 7v vähän vielä raakile suokki tamma jolla on aika ponimaiset askeleet vaikka onkin 160cm korkia. Tunnin aiheena oli väistöt ja avot. Alkutunti meni siihen et koitettiin päästä tähen kans samalle aaltopituudelle ja tuntu siltä et se ei vaan haluu toimia mun pyytämällä tavalla...

jonppe ja tähti viime keväänä :3
Muutaman(kymmenen) tuskaisen minuutin jälkeen päästiin samalle linjale ja pollehan alkoi toimia ja kulki nätisti ja teki suurinpiirtein kaiken mitä pyysin. Tultiin siis ravissa keskilinjaa ja siitä aina väistä vasemmalla ja sit toisessa suunnassa sama. Tämä meni ihan hyvin kuhan muistin käyttää "nopeaa" jalkaa. Ajattelin sit itekseni "damdamdamdamdam" et pohje tekis ees vähän nopeemmin töitä välillä sit jalka jäi nukkuun ja sit Tähtikin meni minne halus. Loppu tunti meni sit ihan hyvin, laukassa tosin Tähti oli jo väsynyt nii jätin senkin sit vähän vähemmälle.
minä ja tähti 2013 talvi, vähän menee luotiviivan alla mut ei ollu hirveesti kuvii meistä
Perjantaina menin sit jo puoli kolmen bussilla tallille ja Liisa soitti mulle et haluunko hypätä Venlalla? Siis minä? No tottakai halusin testata tätä tulista pikkutammaa! Kävin hakeen Vempulan sisälle ja laitoin sen kuntoon. Lähin sit kentälle verkkaileen. Liisa tuli sit ja kato meille yhen okserin, josta se teki ihan miniesteen/puomin. Ravailtiin siinä molempiin suuntiin melko reippaasti. Otin sit laukan ja aloin tulla vaan sitä puomia laukassa, tarkoituksena oli säilyttää sama laukka kokoajan. Liisa nosti siitä noin 60cm pystyn ja aluks poni meni rauhassa ja aina laukkaa ennen kiihytti ja vei mut esteen yli. Alettiin taas tuleen sillä ympyrällä että ei oo niin pitkää "kiihytys suoraa"  Aloin pikkuhiljaa kässäämään miten siellä pitää mennä ettei poni alapomppimaan ja kiihyttelemään. Liisa sit nosti estettä johonkin 80cm ja tultiin edelleen ympyräällä ja pikkuhiljaa kasvatettiin sitä että tuli pitempi lähestyminen. Venpula alko kuunteleen mua ja sain ratsastaa sen esteelle ja se hyppäsi ainakun pyysin. Pysty muuttu okseriksi noin 90cm ja tultiin oikeesta ihan koko kentällä ja muutama kiihytys tuli mut muuten meni oikein kivasti ja olin tyytyväinen Venlaan. On vain yksi hevonen johon voin verrata tätä hypätessä ja se on Osku. Ne on aivan samanlaisia ainakin mun mielestä.


Kuuden tunnille ei tullut Rocon ratsastajaa joten Liisa pyys mua tulemaan sillä siihen, siinäkin oli esteitä. Mentiin aluks vaan kaikki esteen läpi, pysty, ristikko ja okseri. Korkeus oli päätähuimaava 50cm. Alettiin tulla sit rataa jossa esteet oli aluks 60-70cm ja sitten 80-90cm. Roco oli vähän villinä ja otti muutaman kunnon roikasun ennen kuin otin sitä kunnolla kiinni ja lyhensin sen. Hypyt oli niin erilaisia verrattuna Venlaan, nii en aluks osannu istua niissä. Muutaman esteen jälkeen olin taas ihan kärryillä ja pystyin ratsastamaan kunnolla. Loppuun tultiin vielä okseria joka nostettiin 110cm asti. Pikkunen selvis siitä hyvin ja olin oikein tyytyväinen siihenkin ratsuun.


Tunnin jälkeen menin vielä Mesellä kunnon kouluväännön. Laitoinsille ekaksi 15minuutiksi kummarit ja kävin kaikki askellajit läpi. Otin sit kummarit pois ja ponihan oli tooosi ihana. Se kuunteli, eikä purrut yhtään kuolaimeen. Pystyin oikeesti ratsastamaan sitä. Menin sitten oikein kunnolla kun poni oli niin hyvä. Álkuun mentiin väistöjä ja avoja. Sitten laukassa vaihtoja kaheksikolla. Jopa laukka väistöt tuli pöyreenä. Oli se niin kiva ratsastaa ponilla joka kuunteli kaikki pienimmätkin avut ja teki parhaansa miellyttääkseen ratsastajaa♥ Ravailin sit loppuravit ja käynnin jälkeen vein ponin talliin ja juotin sille melassii sekä tehtiin muutama temppu porkkanan eteen.

Lauantaina tunnilla mulla oli Mese. Aiheena oli puomit ja ympyrät. Poni oli yhtä ihana kun edellisenä iltana ja kuki nätisti. Tultiiin alkuverkan jälkeen ravissa ravipuomit ja sitten laukkassa puomit, raviin ja väistö, laukka ja ympyrälle puomien yli ja taas alusta. Tää meni hyvin , välillä ei oikein osunu askeleet laukkapuomeille. Tultiin tämäkin toisesta suunnasta et ravipuomit, laukkavoltti, raviväistö, laukkapuomit ja alusta. Tähän suuntaan en kauvaa kerennyt mennä kun piti vaihtaa Piskon kyytiin kun se hyökki muitten heppojen päälle.
Mie selässä se meni taas ihan nätisti ja ei tehny mitään tyhmää. Poika meni jopa rauhassa puomit ja väistöt. Pisko oli niin ihana. En voi kuvitella miten voisin elää ilman näitä kahta rakasta♥ Kun tulin selästä alas Pisko vaan katteli mua ilosesti ja käveli mun perässä kun kannoin puomeja. Sit käytiin jutteleen tunnista Salen kans ja Pisko laitto sen pään mun syliin sillä aikaa:3 on se vaan niin rakas.
Meijän piti myös toivoo enstunnille. Arvatkaas ketä toivoin ;)

Mulla oli vielä myöhemmin maaston veto salperolla. Mentiin melko vauhikas maasto ja mulla että ponilla oli hauskaa.

Ihan illasta menin vielä Vempullalla ilmanpenkkiä. Se meni ihan hyvin, ei tullu yhtään pukkia eikä keulimisii tai muita loikkia. Menin kaikki askellajit läpi ja sit keskityin aika paljon käyntityöskentelyyn, väistöihin, avoihi, sulkoihi ja taivutuksiin, koska se on Venlalle "vaikeaa" kun se haluis vaan mennä ravii tai laukkaa. Pikkunen oli ihan hikinen tunnin jälkeen vaikka käveltiin suurin osa. Tässä sit jottai kuvii mitä räpsi illalla ennen ku lähin kotia.












Lähin siis lauantaina kotia nukkumaan ja sunnuntaina takas tallille.
Tänään oli siis estetunti Piskon kans. Ei siis olla hypätty varmaan kuukauteen ja Pisko olikin vähän sen mukainen. Tuntiin ympyrällä kolmea estettä. Aluks poni kuskas, sit se ei halunnu liikkua ja taas se kuska. Alku oli yhtä tuskaa. Tehtiin sit aina pysähykset joka esteen väliin ja johan se alko sujua paremmin. nyt se oli ohjan ja pohkeen välissä. Kierroksen vaihatminen tuottikin sit ongelmia.

Tultiin sit muutaman kerran ravissakin ne esteet ja silti poni ei tuntunut ihan niin hyvältä kuin oisin oottanu. Johtunee siitä sen edellisestä tunnista.... ja kuvat on sitten mitä parhaimpii ku Jompella oli sormet jässä nii  ne kävi vähän hitaalla.

Päätettiin jättää ne pikkuesteet pois ja tulla muutaman kerran pitkä linja joka taas mutkiteltiin ja mentiin miten sattuu. Esteet oli tuolloin 60cm. Liisa sit passitti pienemmät jo pellolle loppu verkkaan ja sit tultiin sitä päädyssä olevan ympyrän   kahta estettä. Liisu nosti ne 80cm ja tyyli oli jälleen vapaa. Muutana ihan hirveen juureen tulluhyppy ja sit muutama kauheen kaukaa  tullu hyppy jonka seurauksena sit otettiin muutama este alas.

Yhtäkkiä ponin päässä naksahti palaset kohilleen ja se alko hyppäämään taas ihan normaalisti, vähän vauhilla mut yli mentiiin. Joten tultiin vaan tota keltasta pystyä. Liisu sit vähän nosti sitä ja yli mentiin. Lopulta se oli metrin ja Pisko meni sitä ihan mielissään. Loppuverkkalin sen hyväksi ja kävelin poies. Sisällä pesin sen ja annoin melassii sekä porkkanoita. Nakkasin karsinaan ja lähettiin Jonpen kans juoksuttaan Karkkii. Juoksutuksen jälkeen laitoin piskolle ulkoloimen ja nakkasin sen tarhaan. Laittelin vähän paikkoja kuntoon. KOOSTE TUNNISTA

Äiti tuli sit hakeen mua ja lähettiin sit kauppaan. Kärkkäiseltä matkaan tarttu uuet chapsit ja uus puhelin!


Toi edellinen olikin vähän jo rikki....
Huomenna tulee sit jottain postausta Aatulla menosta mut nyt meen nukkuun.

-venppa


6 kommenttia:

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos