sunnuntai 10. marraskuuta 2013

68. osallistun arvontaan ja kuulumisia

Joo osallisuin taas arvontaa! Jos arpaonni ois tälläkertaa myöten. http://ellajahepat.blogspot.fi Käykää toki osallistumassa.

Nyt niitä kulumisii vähällä kuva määrällä tälläkin kertaa. Torstaina oli estetunti ja menin Sallilla. Meillä oli kaks linjaa ja ristikko sekä okseri kentällä. Aluks meillä oli itsenäinen verkka ja sai tulla sitä ristikkoo ja okserii, vähän samallalailla ku kisoissa. Verkka meni hyvin ja hypyt onnistu tosikivasti. Salli oli hyvin avuilla.
Alettiin tulee sit lyhyempää linjaa jossa oli eka pysty ja sit kolme-neljälaukka ja pysty. Se meni ihan hyvin , välillä Salli jäi hieman pohkeen taakse kaarteessa ennen ristikkoo joten ei päästy aina siihen kolmeen laukkaan.  Sitten tultiin sitä toista linjaa johon tuli pysty neljä-kuuslaukka okeseri. Tämä oli mulle itelle paljon helpompi kun osaan ratsastaa oikeaa paaljon paremmin kuin vasempaan. Tätä toista linjaa Anne sit nosti ihan kunnonesteiksi, noin 90-105cm. Alettiin tulla rataa jossa aluks esteet oli noin 65-100cm ristikot oli sen 65cm ja muut sit vaihteli vähän esteen paikasta. Eka rata meni hyvin ja Salli oli toosi hyvin kuulolla. Tultiin myös sama rata mut esteet oli silleen et ristikot 70cm, yksinäinen okseri n.90cm lyhyen linjan pysty 110cm ja pitkän linjan pysty n.85cm ja okseri 100cm. Tämäkin rata meni hyvin, paitsi se vasemman kierroksen lyhyenlinjan eka esteelle oli vähän tarmoton laukka, mutta sain sen paremmaksi ennen pystyä. Tultiin sit loppuun vielä pelkästään molemmat linjat, pitkänlinjan pysty n. 80cm ja okseri 110cm, lyhyen linjan ristikko n.70cm ja pysty 115cm. Tätä ei kaikki saanu tulla mut mie ja Salpero oltiin niiden onnekkaiden(kahden onnekaan) joukossa jotka sai tulla. Tämä kin meni hyvin ja salli oli uskomattoman hyvä ja teki hienoja hyppyjä isoille esteille. Ihan loppuun Anne nosti meille sit pitemmänlinjan okserin 125cm korkuiseksi, tulin aivan normaalisti ekalle esteelle ja sitkun kotsoin sitä okseria nii olin vaan silleen "ei hitto toi on iso!! ja liisa ei oo auttamassa" laskin sit hyyyvin nopeasti mihin kohti päästään ponnistaan ja pohkeet kiinni, Salli hyppää siitä mistä käskin ja ison hypyn esteen yli ja puhtaasti alas. Oltais ehkä saatu lähtee hieman kauempaa ku oli nii iso este mut hyvin Salli kuunteli mua ja hyppäs sen. Otettiin loppuravit ja käynnit.
kesä 2013 120cm

Tallissa pesin ponin ja kylmäsin jalat, laitoin linimentin ja käärittiin villapintelit joka jalkaan yöksi. Annoin ponille paljon mellaa ja porkkanoita. Kerättiin esteet kentältä ja lähettiin kotia.

Perjantaina menitiin Miian kans tallille yötä koko viikonlopuksi. Ratsin Venlan ihan illasta. Menin sillä alusk ihan normisti ja sillä oli melko paljon virtaa, joten laukkasin sillä sit reilusti et rauhottuis. Sittenhän se alkoikin kuunteleen mua paremmin ja päätin laittaa sille kummarit(kuten Liisa oli käskenytkin) Kummarien  kanssa liikkelle lähdöt oli hieman vaikeita kun ei saanutkaan nostaa nokkaa ylös ja lähtee kipittään, vaan piti mennä nätisti. Menin kaikki askellajit läpi. Tehtiin muutamia laukan vaitoharjotuksia ja kokeilin myös vastalaukka ympöröitä ja nekin onnistui tosi kivasti. Loppu raveiksi otin kummarit pois ja Venla oli toosi kiva ratsia eikä kiihytelly yhtää.  Venla alko myös venyttään kaulaa eteen alas ravien aikana ja päätin ottaa siitä sitten käyntiin ja loppu käynnit.

Lauantaian menin tunnillakin Venlalla, meillä oli tunninaiheena väistöt.
 Verkkailtiin normisti ja sit alettiin tekeen sellasta siksakkiväistöö lyhyelle sivulle, pitkälle sivulle laukka voltti ja sit toiselle lyhyelle väistö keskelle ja sit takas uralle, toisella pitkällä sivulla ravissa uraapitkin. Väistö oli aluks melko hankalaa kun en muitanu avata vastakkaista lonkkaa et Venla sais enemmän tilaa liikkua. Muutaman kerran jälkeen se alkoi sujumaan ja päästiin se siksakkikin kunnialla läpi. Venla oli itseasiassa aika kiva ratsastaa tällä kertaa,  kun se jaksoi melko kivasti kuunnella sitä mitä siltä pyysin. Salekin kehu meitä.
Mitäköhän tossa ylemmässä kuvassa tapahtuu? Jalat ainakin on irti ja jotenkin keskittyny ilme kertoo miten koitin selviytyy tosta vaikeesta tehtävästä!
Otettiin sitten väli käynnit ja Vempulakin käveli. Alettiin sit tuleen ravissa väistö tallille päin peltopääryn lyhyeltä sivulta kuivaamon sivulle päin. Sitten siksakki tehtiin suoralla hevosella vain taivutukset kääntymiskohtiin. Mun piti myös tehä laukka sulkuväistöä tarhapuolen pitkänsivun alsuta kohti Miia joka kuvas keskellä ja siitä suoristus.
Aluks en älynny tota miten tossa sulkuväistössä piti mennä. Heti tajuttuani saatiin tosi kivoja pätkiä ja Sale oli oikein tyytyväinen meihin.
Vaihettiin sit vasen kierros ja otettiin kokokenttää laukkaa. Ympyröitä ja voltteja. Tämän jälkeen loppuravit ja käynnit. Tunti oli kiva kun muistin miten ratsastetaan ja Venlakin toimi kivasti.
 
Iltapäivällä käytiin ajaan Ponskulla ja Miia meni Hissulla. Ravailtiin ympäri peltoa ehkä jottai kakskyt minuuttia. Ponsu oli oikein hienosti niikun pikkutyttöjen kuuluukin olla.

 
Ihan illasta menin sit vielä Piskolla päitsilla ja ilman penkkiä. Tehtiin ihan perus juttuja kaikissa askellajeissa ja se nosti vasemmatlaukatkin paremin ku koskaan, ihan suoralta uralta pelkästä sisäpohkeesta. Olin tosi ylpee pikkupojasta josta on tullu niin kuuliainen ja lutunen♥

























Sunnuntaina käytiin vaan kunnon rällättely maasto Venlalla ja Miialla oli Pisko. Oli ihanaa päästellä ponien kans mettässä nii lujaa ku niistä lähti♥


-venppa

3 kommenttia:

  1. Millon tulee my day postaus ja onkonse siis videona??:D

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. teen varmaan my dayn perjantaina ku meillä ei oo kuoluu sillon nii on aikaa :) ja tulee videona

      Poista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos