lauantai 11. tammikuuta 2014

102. Totoilua

Kuten otsikosta jo voitte lukea tiedossa on siis Totoa, Totoa ja Totoa. En kirjoita tarkasti joka tunnista  vaan vähän tiivistettynä maanantaista lähtien.
 
Maanantaina mentiin äitin kans tallille. Mun oli tarkoitus pitää äitille tuntia ku se ratsii Totolla. Se meni ihan hyvin, kun välillä käänsin selkäni ja sanoin "keskityksää paremmin jos mie katon toiseen suuntaan?" Äiti vaan nauraa ja jatkaa matkaa. Jonkun 40 min päästä mie hyppään kyytiin ja otin Totolla hieman laukkaa ja se tuntu tosi kivalta. Oisin voinu jäähä vaan ratsimaan kentälle mut otin siitten loppuravit ja se venytti kaulaansa eteen alas. Äiti talutti sitten Toton loppukäynnit ja mie lähin viemään vettä ponille ulos.
kattokaa nyt mikä söpöläinen♥
 Tiistaina alkoikin sit koulu. Onneks oli lyhyt päivä ja pääsin jo puol  kolmeksi tallille. Kävin hakeen Toton ja lähin sen kans kentälle tekkeen maastakäsin hommia. Aluks vaan käveltiin kentällä silleen et Toto tuli irti perässä. Aina kun pysähyin Toto käveli mun ohi, käänty ja pysähty mua vastaan. Lähin sit juokseen ja Toto seuras tunnollisesti perässä ja aina kun pysähyin se juoksi mun eteen ja käänty mua päin♥ Tehtiin myös kumarruksia ja ne alkaa jo sujumaan tosi kivasti. Koitan saaha sen siihen pisteeseen et tarvii vaan sanoa et kumarra ja Toto kumartaa. Siihen tarvii aikaa ja työtä, mut ei se haittaa ompahan meillä jottai järkevää tekemistä.
 
tää on lauantailta mut tykkään tästä ihan kauheena nii laitoin sen nyt tähän
Kävin sitten hakeen Totolle suittet ja itelle kypärän ja hyppäsin kyytiin. Tein vähän väistöjä ja pyörittelin voltteja. Toto tuntu ihan kivalle päätin sitten lähtee pellolle laukkaileen ku kenttä oli liian liukas siihen et ite oisin uskaltanu rennosti mennä siinä. Pellolle pässtyä Toto oli heti paljon virkumpi ja laukan nostaessa se oli sitä mieltä et nyt mennään eikä meinata. Päätin sit jäähä ympyrälle laukkaan. Ja heti ku muistin taas hellittää sisältä Toutou rentoutu ja laukka oli tasaista ja rauhallista. Menin vielä loppuverkkaileen kentälle.
 
 
Keskiviikkona piettiin meiltä vappaa. Torstaina taas Toto oli pelkästään mulla. Menin sillä tunnille. Meillä oli väistöjä ja ympyröillä takaosan siirtoa ulospäin. Tunti meni ihan jees. Pitää vaan keskittyy enemmän omaan käteen et se pysyy paikallaan ja et Toton ulkolapa ei karkaa kaarteissa. Siinä sit hieman lisää tekemistä. Loppu tunnista meillä olikin sitten jumppa tuokio xd tälläkertaa Annen vetämänä. Meillä oli Toton kans ainakin ihan sika kivaa.
 
tää kin on lauantailta
 
Perjantaina mentiin sitten kokonaan pellolla, vaikkakin oli tarkotus taas reenailla maastakäsin juttuja mut kentällä oli yksityistunteja kahesta etteenpäin nii en sinne lähteny sit palloileen muitten joukkoon. Oli ihan hyväkin et Toto pääsi pellolle päästätteleen höyryjään poissa. Mentiin siis melko reippaasti koko aika mitä mentiin pellolla. Välillä koitin mennä muka koulua mut ei siitä mittään tullu kun tuulikin niin paljon tuntu et oltais lentoon lähössä molemmat! Otettiin kunnon mento lähtöjä suorilla, Arto oli tehny pellolle sellasen baanan jota pitkin sit mentiin. Totolla ainakin oli ihan Super hauskaa. Loppuun ratsin sit sen hyvän tuntoseksi ja kävelin poies.
Oli muuten eka viikonloppu sitten kesän etten ollu tallilla työtä! Siis jos jouluaikaa ei lasketa ku ei oo normiarkee.
 
Lauantaina oli taas tunti. Äiti meni mua ennen jo tunnilla. Eli mulla oli jälleen valmis heppa kun menin tunnille. Pakkasta oli varmaan 17 astetta. Eli toosi kylmä. Kun kiipesin kyytiin mulla oli jo valmiiksi niin kylmä et en pystyny ees istuun kunnolla. Päätin sit nakata penkin poies ja ah mikä ihana penkin lämmitin meni päälle♥ Alku käynnit menin sit siinä et istuin kämmenieni päällä et ne lämpiää ja se autto. Koko tuntina ei sit palellu!
Tunnilla meillä oli loivan kiemurauran ratsastusta ja voltteja kulmiin, sekä ravin lisäämistä ja kokoamista. Toto oli koko tunnin hyvin avuilla ja kuunteli tosi hyvin. Alotettiin ravissa pääty ympyröillä joilla piti lisätä ravia hieman eteen ja kun pääsee takaisin lyhyelle sivulle niin ravia kiinni ja hieman kokoamista, ennen kulmaa taas normaaliin raviin. Tämä meni oikein hyvin. Johanna sanoikin että ratsastan Totoa paljon paremmin ilman satulaa. Muistin myös käteni! Vaihettiin sitten tehtävää niin että pellon puolelle tuli loivakiemura jonka keskelle voltti. Ja toisen sivun kulmiin voltit. Tehtiin tämän jälkeen sama laukassa, mutta loivakiemura loivempana ja ilman volttia. Laukkakin sujui hyvin, muutamat kulmat vaan ei ollut meitä varten kun Totolla ei meinannut jalat pysyä mukana. Aluksi oli hieman ongelmia ylläpitää laukka, vastalaukka kohdassa. Lopulta onnistuttiin siinä ja otettiin välikäynnit. Vaihettiin suuntaa ja tehtiin aluksi samaa ravissa kunnes nostettiin taas laukka. Vasempaan laukka oli hieman hankalampaa peltopään kulmassa missä piti tehä voltti, Toto liukasteli eestä melkopaljon vaikka sillä oli kaikki hokit tallella.
Loppuun tehtiin vielä samaa pääty ympyrä tehtävää kuin alussa mutta ympyrällä piti koota niin hitaaksi kuin pystyi ja sitten hieman pidentää uralle päästyään. Siirryttiin käyntiin ja piti ratsastaa vielä hetki käynnissä ja kun tuntui hyvältä niin pitkät ohjat ja taputukset.
Ainut mikä piti muistaa oli lyhyemmät ohjat, ettei ranteet mene mutkalle pidätteitä tekiessä.
 
Tunnin jälkeen käytiin taas tekeen kumarruksia ja maastakäsin juttuja.
Sale on opettanu Toton nostaan valmiiksi jalan ylös

ja sitten kumartaan toinen jalka maassa silleen niinku tuolla ylempänä näkyy, tässä Toto vähän lintsaa
Mitäs tykkäsitte tälläsestä? Vai haluutteko mielummin lyhyempiä postauskia ja useammin?
 
-venppa

4 kommenttia:

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos