sunnuntai 26. tammikuuta 2014

108. pikakelaus viikosta

Viikko vierähti enkä mitään saanut tännekkään kirjoitettua vaikka aikomusta oli. Nyt tälläinen pikainen katsaus kuluneeseen viikkoon.
 
Tiistaina oli tarkoitus kuvata videopostaus mutta huomasin tallilla et kameran muistikortti on kotona niin siinä katos sekin videon teon haave. Juoksutin Totoa ennen ratsastusta. Aluks ihan vaan seuraten mua ravissa ja käynnissä. Sitten ympyrällä laukaten mun vieressä. Toto siis juoksee jo valmiiksi ympyrällä vaikka koko kenttä olisi käytössä. Sanoin laukka ja "nostin" ite laukan siinä vieressä niin Toto lähti laukkaa mun kans muutaman metrin päässä ja aina kun sanoin raviin ja aloin ite juosta niin Toto hiasti. Otettiin jopa laukasta pysähyksiä sillai ja Toutou toimi hyvin! Menin sit käymään sisällä ja hain molemmilla ratsikamat päälle. Ratsastin reilun tunnin, kun en malttanu lopettaa oli niin kivan tuntonen heppa.
tänään postausta kuvittaa sunnuntaina pellolla kuvatut pätkät
 Keskiviikkona oli äitin vuoro ratsastaa ja mie pidin taas tuntia. Ne teki siirtymiä käynti-seis-käynti ja ravi-käynti-ravi.  Lopputunnista äiti päästi mut kyytiin vähän laukkaileen ja mie tein samaa mutta ravi-seis-ravi ja laukka-käynti-laukka ja välillä myös pysähyksiä laukasta. Toto oli kivasti kuulolla ja toimi istunnalla tosi nopeesti ja vastasi pyyntöihini.

nöön
 Torstainakin oli  tarkotus tehä videopostaus mutta menin vasta illalla talli nii ei sitten pimeellä mittään viittiny kuvata. Menin siis illasta tunnilla hyppäämään! Oli oikein kivaa vaikka ite olinkin liikaa ratsastamassa kun Totolla vaan pitää istua hiljaa ja antaa sen mennä. Anne sanokin et oon liikaa hypänny Piskolla jota pitää olla ns. yliratsastamassa esteille kun muuten ei onnistu(en yleistä mutta useasti teen just näin) Meillä oli paljon sarjoja ja se oli hyvä juttu, koska Toto kuulemma tykkää pukata ohi toisesta esteestä jo ei oo tarkkanu muttä tänään mentiin kaikki kunnialla yli. Tehtiin paljon ravilähestymisiä ja Toto näytti itsestään uuden puolen, se osas tanssia valssia ja tangoa :D joo'o me lähestyttiin niitä esteitä aluksi avo ja sulku taivutuksilla. Loppua kohti huomattavasti parani kun löysäsin jaloista ja istunnasta pidin vaan pohkeen lähellä ja ohjan tuntumalla niin eikö se alkanukkin sujumaan! Oli ihan sikakiva hypätä pariin viikkoon.
 
Perjantaian oli kauhee myrsky tuuli ja Toto oli vähän villissään. Reippaasti me tunti edettiin ja vasemmasta laukasta annan Totolle kyllä täyden 10! Se oli kauheen pyörivää takaa ja se meni tosi hyvin kulmiinkin. Oikee taas oli osittain hyvää ja muuten aika kaahausta. Ravissa molemmat suunnat meni hyvin. Saatiin tehtyä myös laukka kaheksikkoa käynnin kautta vaihtaen. Ihan mahtava tunne kun tulee niin hyviä ja pöyriviä nostoja.
 

Lauantaina tunnilla meillä oli pohkeen väistöjä. Ja meillä hieman avoja. Tänään Toto oli ihan Super isolla S:llä! Pohkeenväistöt onnistu tosihyvin ja saatiin ravissakin tehtyä. Laukan nostot oli kuulemma ihan täydellisiä Johannan mukaan. Oikeekin laukka oli hyvä ja rauhallinen. Siirtymät onnistu ja tunnista jäi paljon käteen. Molemmat oltiin kyllä ihan puhki tunnin jälkeen ja ansaittu yks hölläilypäivä.
Kävin vielä iltapäivällä Sallilla maastossa päästättelemässä. Kattoin Sport Trackeristä kuinka lujaa mentiin nii siinä näky huippu nopeudeksi 50km/h eli aika lujaa. Salpertto oli ihan huippu maastossa ku puksuti vaan menemään ja anto myös tosi noppeesti kiinni. Jos se olis yhtään isompi nii ois kyllä niin unelma ratsu et ah.
 
 
Sunnuntaina päätettiin lähtee kärryileen ekkaa kertaa. Lähettiin maastoon vaikka aluks olikin tarkotus mennä pellolle, mut Ponsun piti päästä mettään ajeleen nii lähettiin näyttään mallia kuinka ne isot tytöt juokse. Toto oli oikein kiva ajaa välillä lähti hieman reippaampaa mutta muuten meni just sitä vauhtia kun me haluttiin. Lenkin jälkeen sainkin sit kuulla Maurilta(Toton kasvattaja joka käy ajeleen vauvoilla ja ennen Totollakin) et Toto ei ole kauheen rauhassa yleensä metässä ollu, ei oo kävelly ees... ainakaan Maurilla on vaan juossu.
 
Maastoilun jälkeen nakkasin kärryt poies ja pellolle vähän laukkaamaan virtoja poies. Pellolla oli tosi kivaa varsinkin ku luottamukseni ansainnu heppa pääsi vähän laukkaamaan ja kyytiläinen leikki lentsikkaa
 





Tulin sitten kentälle loppuverkkaileen
 

Anteeksi tällänen lyhyt ja sekava postaus mutta koitan tällä viikolla kirjotella useammin nii ei tuu niin pitkää välijä ja lyhyitä pika kirjoituksia päivistä. Loppuviikosta sitten paljastuu pikku yllätys!

           
Tekasin perjantaian tälläsen videon meesusta kattokaahan ja kommatkaa!
 -venppa

2 kommenttia:

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos