maanantai 20. tammikuuta 2014

107. Viikonlopun kuulumiset

Parempi myöhään kun ei milloinkaan!
Ulkoasu on sitten hieman muutoksen alla! Tämä on vain väliaikainen kun haluasin sellaisen yksinkeraisen ja siistin ulkoasun, niin se vie hetken aikaa.
 
Tosiaan tarkoitus oli kirjoitella tänne jo lauantaina mutta en kerennyt/jaksanut/viitsinyt. No nyt olen kuitenkin täällä kirjoittamassa teille. Jätin oikein menemättä tallille äitin kans että saan kirjoitettua kunnollisen postausken pitkästä aikaa.
 
 
Perjantaina menin vasta viiden aikaan tallille monen mutkan kautta, joista ei sitten enempää. Tallilla käytiin Miian kans nakkaan lapset heppojen selkään ja sitten vasta laitettiin omat kamat leirikämpässä jonkinlaiseen järjestykseen. Mulla oli iltatyö vuki. Anne myös pyys mua vetämään vimpalla tunnilla olevan maaston, joka mentäis tauhassa. Maastoon sain ratsuksi Tähen.

innostuin hieman muokkaan näitä kuvia :D
Edellinen muistikuva Tähestä maastossa on se, että tämä pikku neiti kiskoi koko matkan nokkaansa eteen jolloin pidätteet ei menneet läpi ja painoi melko pahasti kättävasten kaikissa askellajeissa jos ohjat sattuivat vain olemaan kädessä. Tällä kertaa Tähti oli tosi kevyt edestä ja kuunteli mun istuntaa ihan hirveen hyvin. Oli oikein kiva maastoilla pimeässä lumisessa metsässä.

Maaston jälkeen menin ratsimaan Totolla. Menin taas ilmansatulaa ku pakkasta oli lähemmäs 25 astetta. Tehtiin kolmikaarista kiemurauraa ravissa. Totolla oli melkoisesti virtaa työttömyydestä. Torstaina mentiin maastossa ja keskiviikkona äiti meni, eikä se alkuviikkokaan mikään kauheen rankka ollu joten työntekeminen ei aluks oikein tahtonut kiinnostaa. Jälleen huomasin kuinka fiksu Toto oikeesti on. Tietää tarkalleen miten edellisellä kiekalla on tehty ja yrittää seuraavallakin kierroksella tehdä saman. Jouduin melkoisesti muutteleen kolmikaarista ettei siitä tulisi pelkästään sen läpi juoksemista. Tein paljon voltteja ja pysähyksiä. Nämä autto ja Toto tuli ihan kivasti kuulolle ja toimi kuten pyysin. Laukassa pyysin sitten Toton pyöreeksi ja laukkaan takaa eteen. Laukassa Toto oli tosikiva ja tein paljon voltteja jolloin Toto joutui hiastamaan ja kokoamaan itseään jolloin sain sen laukkaamaan takaa paremmin. Loppu raveissa tein loivaakiemura uraa ja annoin pitempää ohjaa.
 

Lauantaina tunnilla menin yllätysyllätys Totolla. Meillä oli estekoulua Johannan mukaan. Tänään päätinkin mennä ihan satulalla. Välillä kyllä tuli sellanen fiilis että penkkipois, penkkipois koska oli niin kylmä. Alkukäyntien jälkeen alettiin tekeen samantien tehtävää joka tultiin ravissa tälleen.

Aina puomeja mennessämme Tto kiihytti ja nosti pään ylös, silleen JEE puomeja!

argh kattelen taas nuita puomeja
Pohkeen väistö onnistu kivasti ja pikkuhiljaa Toto parani puomien menossa ja siinä oli jotain järkeä. Vaihettiin sit niin et tultiin puomilinja laukassa. Meillä tuli aina viis laukkaa. Oikeessa kierroksessa Askeleet osu hyvin puomille mutta vauhtia oli liikaa ja osittain Totolla taas jäi jalat jonnekkin kun lähti niin innokkaasti puomeja kohti. Loppua kohti sekin parani ja Johanna oli tyytyväinen meijän menoon.

 

takajalka laukkaa hyvin mukana mutta selänkäyttö jäi vähemmälle, no asia kerrallaan!
kattokaa nyt sitä :D
Vaihettiin sit suunta ja sama toiseen suuntaa eka ravissa ja sitten laukassa. Tässä kierroksessa laukka puomit ei oikein osunut kohalleen kuten kuvasta näätte, toinen etunen ylittää yksiskseen puomia. Tultiin sitä sitten niin kauvan että saatiin askeleet osumaan puomille. Saatiin kotiläksyksi reenata puomeja kun meen itsenäisesti. Loppu verkat mentiin itsenäisesti puomeja käyttäen. Koko naisuudessaan tunti meni hyvin ja oli oikein kiva! Kiitos Johannalle! Ja kuvista kiitos Miialle!
 

hhehe toi mun ilme ja oon niin pikkusen näkönen tuolla
Sunnuntaina sitten mentiin ilmanpenkkiä pellolle koska kentällä oli istuntakurssi. Pellolla mentiin aluks melko rento ravikiekka koko pellon ympäri. Arto on ajanu pellolle tosi pitkän reitin. Siellä sitten mentiin puolilöysällä ohjalla ympäriinsä. Tiukensin sitten ohjaa ja pyysin Totolta reipasta ravia ja kyllähän siitä irtoskin. Mentiin kunnon ravurin ravi pätkiä suorilla ja kaarteisiin sitten sanoin Totolle et jarruta ennen kulmaa ettei mennää nurin ja Toto fiksuna tyttönä hiasti ja kiihytti kunhan päässtiin taas suoralle. Käveltiin pienempi lenkki ja otin sitten laukkaa ympyrällä. Laukka pyöri tosi hyvin ja sitä oli mukava ratsastaa. Vaihoin sit suuntaa ja laukkasin toiseenkin suuntaan. Mentiin vielä ravaileen pellolla olevaa baanaa ympäri. Päätin ottaa sielläkin pari laukka pätkää, hieman ylämäkeen olevassa kohassa ja se oli ihanaa!! Otettiin vielä yksi kunnon ravi pätkä ja annoin Toton sitten hölkkäillä omaa tahtiaan kierroksen, jonka jälkeen kävelin niin kauan ettei se enään puuskuttanut. Vein sen talliin ja juotin melassivettä johon lisäsin hieman suolaa.
 
 
Ekat kisat tällä kaudelle ois jo tiedossa. Tarkotus olis mennä käymään aaltsikalla koulukisoissa. Varmaankin verkkaluokaksi he C ja pää luokaksi k.n special.
 
 

-venppa

4 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus! Ja hienosti oot muokannu nuita kuvia :)

    VastaaPoista
  2. Tiedätkö sinä, että kuka opettaa nuilla turkan leireillä? Ja onko leireillä vielä tilaa? Minkä ikästä porukkaa turkan leireillä yleensä käy? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. esteleirin pitää ankki ja muut anne jollei muuta oo mainittu :) ja riippuu leiristä! mille niistä oisit tulossa? Ja mun mielestä mikkään leiri ei oo vielä täys.

      Poista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos