sunnuntai 9. elokuuta 2015

hyvääkin parempi

Vilma siis! 
Vimppu on ollut nyt viikon verran ihan superhyvä ratsastaa. Ollaan käyty maastossa ja ratsittu paljon koulua kentällä. Käytiin myös yksi kaunis päivä ottamassa kuvia heppojen uudella laitumella jossa oli ihan hirvittävän pitkä heinä ja siellä saatiin kivoja kuvia napsittua. Varoitus! postaus sisältää aivan liikaa kuvia.

Nyt kuitenkin palataan vielä sen verran taakseppäin että mennään Kangasalla oleviin estekisoihin. Reissuun lähdimme perjantai aamusta, perillä olimme siinä viiden aikaan. Käytiin viemässä hepat tarhaan ja katseltiin vähän tallia. Kävimme myös kisapailla tarkkailemassa kenttää sillä se oli kuuleman mukaan hieman huonona ollut. Olihan se pehmeänä ja jäi mietityttämään seuraavan päivän luokat, että mitä niistä tulee. Onneksi luvassa oli aurinkoa ja tuulta jotta kenttä kerkesi kuivaa. Seuraavaksi suuntasimme hakemaan ruokaa ja söimme tallin pihassa.

Syönnin jälkeen haettiin hepat sisään ja tarkastettiin ne. Molemmilla oli hieman taistelu arpia kun olivat ilmeisesti päättäneet kumpi on pomo. Onneksi ei mitään isompaa sattunut. Ratsittiin ensin hieman sileällä ja Vilma oli ihan kankea ja sillä kestikin hetki vertyä. Tein siinä hieman väistöjä ja koitin parhaani mukaan asettaa sitä sisään ja ulos. Otimme myös muutaman hypyn pystyille sain paikat kohdilleen. Ensimmäisen kerran okserille tullessamme Vimppu otti kiellon sillä en nähnyt paikkaa enkä antanut Vilman lähtä mistä sattuu. Seuraavat hypyt menivät oikein näppärästi. Loppuverkattiin hepat ja tallissa juotettiin sekä ruokittiin ne. Aamuksi laitettiin myös kaikki kamat valmiiksi.

Lauantai aamuna lähdettiin kahdeksan aikaan kohti tallia ja ruokkimaan hepat, nakattiin ne tarhaan ja heinät kans. Syötiin itsekkin aamupala ja suunnattiin kisapaikalle. Käytiin katsomassa radat ja näytettiin paperit. Katseltiin hieman kijoja jonka jälkeen mentiin hakemaan hepat kisapaikalle.

Ensimäisen radan verryttelyssä Vilma vei minua kuin märkää rättiä pitkin kenttää. En saanut ollenkaan paikkoja kohdalleen. Vilma alkoi keskittymään kun päästiin isommalle kentälle ottamaan muutama verkka hyppy. 90cm rata oli helppo, se olisi ollut juuri hyvä minulle ja Vilmalle uusintaankin, isoja pitkiä teitä. Mutta mie tyrin ykkösen lähestymisen ja otettiin se alas. Loput esteet Vilma hyppäsikin ihan sika hyvin ja paikat osuivat kohdalleen. Olimme luokassa viidensiä.

Metrin verryttelyssä Vilma oli jo hieman parempi, edelleen se vei minua pitkin pusikoita. Verryttelykentällä kun ei ollut aitoja... Päästiin taas hyppäämään isommalle kentälle jossa oli hieman huonompi pohja, mutta Vilma hyppäsi siinä paljon paremmin. Rata oli oikeastaan ihan hyvä meidän ensimmäiseksi 100cm radaksi. Otettiin yksi ihan tavallinen pieni pysty. En tullut siihen tarpeeksi aktiivisessa laukassa vaan jäin hieman matkustamaan ja Vimppu ottisen sitten takasella alas. Muutamalle esteelle tuli hieman huonompi paikka mutta Vimppu pelasti taitavasti minut pulasta.

Kävin maastoissa ravailee ja käveleen. Juotettiin hepat ja pakattiin kamat autoon, suunnattiin tallin ja yöpymispaikan kautta kohti Oulua. Sillä sunnuntain kisat olivat peruuntuneet myrskyn takia. Ajeltiin sitten kotia ja perille saavuttiin kahden aikaan yöllä. Kävin vielä kävelyttämässä molemmat putet ja kumpikin oli täynnä virtaa ja tarmokkaasti talsivat pihalla.

Seuraavalla viikolla kävin kahdesti maastossa, mentiin puomeja ja käytiin sunnuntaina kisoissa. Olimme siis samoissa kisoissa kuin Piskokin. Hyppäsimme siellä suokki 90cm luokan. Kaksi ensimmäistä kuvaa on (c) Annika Rajanti
Verkassa Vilma oli aika kiva, eikä tällä kertaa kuskannut minua pitkin poikin verryttely aluetta. Sain hyviä paikkoja ja kivoja hyppyjä. Lähdin myös luokan viimeisenä joten kerkesin kävellä hyvin ennen rataa.
Radalle päästyäni Vilma oli niin innoissaan että se sipsutti kokoajan. Kun koitin pysäyttää sen alku tervehdykseen alkoi se peruuttelemaan ja siirtelemään painoa eestaas. Odotin kunnes se rauhoittui ja tervehdin vasta sitten tuomaria.

Rata alkoi kuuden laukan pysty okserilinjalla. Ensimmäiselle tultiin hieman lähelle mutta Vimppu nosti hienosti jalkansa ja okserille tuli hyvä hyppy. Kolmos este oli suunnan vaihto este ja otin sille hyvän tien sillä moni oli tullut vinossa siihen ja puottanut. Nelos vitos linja oli pitkä okseri pysty kaarevalinja. Molemmille sain hyvät hypyt. Sitten hieman lyhyemmällä sisään tulolla pysty viisilaukkaa ja okseri. Sillekkin linjalle tuli hyvät paikat. Enään oli sarja ja sitten alkoi uusinta. Päästiin sarjakin ongelmitta yli.

Uusinnassa käänsin melkotiukasti ja mentiin vielä hyvässä laukassa ysin ja kympin yli jotka tultiin molemmat hieman vinosta. Kympiltä oli kuuden laukan kaareva yhdelle toista, päästin Vilman aivan liian pitkäksi eikä se enään antanut kiinni joten takaset ottivat esteen alas. Se jäi ristille eikä korjannut vaikka kuinka yritin. Tulimme sitten täysin minun syynä huonosti viimeiselle ja otimme sen tietenkin alas.

(c) Annika Rajanti
(c) Annika Rajanti
(c) Heli Nurminen
Lähdin sitten kävelemään maneesin takaa kisapaikan toiselle laidalle, samalla itsekseni manaten kun en ratsastanut loppuun asti kunnolla. Muuten rata oli niin hyvä ja tasainen. Yhtäkkiä kaikki huutaa mulle että takaisin sijoituit kolmanneksi!'Olin silleen että mitä?' Eikun uukkari ja takaisin kentälle. Vilma tuli oikein innokkaasti hirnuen ja höristen kentälle. Saimme meidän toisen valkoisen rusetin mukaan kisoista.
Pitihän sitä käydä napsimassa muutama kymmenen kuvaakun kerran saatiin ruusuke ja kaikki! Saatiin myös 100€ rahapalkintona ja lihakirja 'kaikki lihasta laitumelta lautaselle' Siihen en ole kauheana vielä tutustunut, mutta siinä oli ainakin ihan hirveästi liharuokareseptejä. Eli tulevaisuudessa sille tulee varmasti käyttöä!
Kaikki ylemmät kuvat paitsi tämä (c) Maria

Kuten jo aikasemmin sanoin ollaan tällä viikolla kävästy maastossa ja menty hyvin paljon koulua. Kaksi itsenäisesti ja yhdessä valmennuksessa päästiin käymään. Sunnuntaina Vilma sai sitten ansaitun lomapäivän ja uusi viikko alkaa uusin kujein ja katsotaan saanko koskaan kirjoitettua tänne mitään!
Koulukuvat on napattu keskiviikolta, loppuviikolle en saanut kuvaajaa. Mentiin paljon käynnissä ja ravissa avoja, väistöjä, sulkuja, vastaasetuksia ja pitkiä taivutuksia. Laukassa taas pientä ja polkevaa, sekä isoa mutta ryhdikästä laukkaa. Laukassa en ole vaatinut Vilmaa kulkemaan peräänannossa, mutta ravissa saan sen nykyään pysymään kivasti pyöreänä ja käyttämään selkäänsä kunnolla. 
Julkaisen johonkin väliin sitten lisää heinikko kuvia, sillä saatiin muutama ihan onnistunut kuva Mersustakin. En lupaa mitään mutta katsotaan jos olisin jossain vaiheessa reipas!

8 kommenttia:

  1. Voi oon niin ylpee teistä!!! :3 Ihania kuvia! :)

    VastaaPoista
  2. Ihania kuvia :) ainaku katon teijän hyppyvideoita nii tekee itekki mieli mennä estereeniä.

    VastaaPoista
  3. Hienosti meni! Kivoja kuvia. Odottelen innolla seuraavaa postausta:)

    VastaaPoista
  4. Tosi hyvin meni! Ja ihania kuvia :)

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos