tiistai 4. elokuuta 2015

pitkästä aikaa Aatulla

En olekkaan nyt hetkeen päässyt Aatun selkään. Eilen olikin vuorossa normaalia reeniä keskenämme pikkukentän puolella. Aloitin alkurevit melko nopeasti sillä A lämpenee huomattavasti paremmin kun alkaa aikalailla heti tekemään kunnolla töitä. Tein paljon ympyröitä ja voltteja sekä suunnan muutoksia.
Huomasin heti että Aatu oli vasempaan paljon jäykempi ja puri kuolaimeen kiinni oikein kunnolla. Kokeilin vastaasetuksilla ja pitkillä myötäasetuksilla saada tuntuman tasaisemmaksi ja vasemman ohjan kevyemmäksi. Pikku hiljaa Aatu alkoi antaa periksi ja taipui rehellisesti koko rungostaan. Mutta edelleen tiukemmat käännökset olivat myrkkyä. 

Aloitin sitten salmiakki-kuvion tekemisen ja tein sitä mahdollisimman huolella käännökset hyvin ja suorat urat suoriksi. Oikeassa kierroksessa tämä onnistui hyvin, vasempaan koitti A puskea ulos ja hidastua käännöksiin liikaa.
Laukassa työstin ympyröiden ja siirtymien avulla. Sain oikein kivoja käynti-laukka nostoja tehtyä ja laukka pyöri kivasti. Loppuun otin vielä hieman keskiravi kokeiluja. Muutaman kerran meinasi Aatu rikkoa laukalle sillä en antanut itse tarpeeksi tukevaa tuntumaa edestä ja tasaista pyyntyö eteen. Loppussa se tuntui jo oikein kivalle ja otimme loppu käynnit.

Joku teistä lukijoista kyseli joskus että miksemme käy tunneilla ja valmennuksissa vaan mennään paljon itseksemme. Todellisuudessa saisin osallistua lähes kaikkeen tallilla tapuhtuvaan valmennus ja tuntitoimintaan Aatun kanssa. Siitäkun ei ole meille sinänsä apua kun A alkaa yleensä riehumaan aina kun olen ollut sillä valmennuksessa. Sillä se on niin tuulella käyvä että pitää osata hieman katsoa minkälaista tehtävää voi minäkin päivänä tehdä jotta se pysyy kaikki neljä jalkaa maassa - ajtuksella koko tunnin ajan. Joten menen mielummin itsekseni ja käyn sillon täkköin hyppäämässä valmennuksissa, mutta koulukiemurat me handlataan ihan kaksistaan. Saatan myös hetken katsoa isola kentällä menevää tuntia ja niiden tehtäviä soveltaen ne meille sopiviksi.


8 kommenttia:

  1. Wau, tosi kivoja kuvia ja Aatu menee sul superisti <3 Tykkään!

    VastaaPoista
  2. Mitä ihmettä sille on tapahtunu?! :o misä se läski on hei?! Wau! :D Hienosti meettä!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. se koittaa esittää vaan! mut hei kiitti !! :)

      Poista
  3. meni kyllä hyvin! :) olihan noi kuvat ja video ihan hyvii sunmielestä? ;)

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos