torstai 8. lokakuuta 2015

hyvääkin parempi mieli

Maanantaina vaihtui jakso, kolme seitsemän aamua, huoh! Onneksi tiistai on lyhyt ja torstait vapaita. Pitäisi varmaan olla tälläkinhetkellä nukkumassa, mutta taidan haluta mielummin olla väsyneenä tunnilla ja saada vihdoin tämä postaus valmiiksi kuin nukkua. Koitan kirjoittaa mahdollisimman fiksusti ja selkeästi parin viikon päähetket. Syksy on oikeasti tullut! Viikko sitten saatiin mennä vielä sadetakissa ja oli ihan suht lämmin ja nyt alkuviikko on ollut pientäpakkasta, varpaat jäässä ratsastettu.
Vilma kuvat on napattu sunnuntaina ja torstaina
Vimpulla on alettu pitämään takasissa aina suojia
Jos aloitetaan Vimpusta. Viime viikolla mentiin maanatai tuttuun tapaan maastossa rällätellen. Tiistai oli vapaa ja keskiviikosta perjantaihin ratsastin tiiviisti koulua kentällä. Jokaisena päivänä Vilma oli ihan super hyvä! Sen verran illasta mentiin että kuvia ei ole, muutama pimeä video on perjantailta joista pystyin katsomaan menoa. Ei se kauhean pahalta näyttänyt! Ehkä me ollaan jotain opittukkin? Lauantain tunnille en päässyt sillä se oli täyteen puukattu ja mielummin jätin väliin kun oisin sinne 7 muun kanssa mennyt ratsastamaan.

Sunnuntaina meillä oli hieman erilaisemmat kisat mitä normaalisti. Oikeastaan niitä ei ehkä oltu tarkoitettu meille! Kuvittelimme sen hieman vaikeammaksi, mutta ompahan kokeiltu ja todettiin että pysämmä este ja koulukisojen parissa. Tehtävinä siinä oli ylittää silta, kiertää traktori, mennä hapsujen ali, tehdä käynti-ravi-käynti siirtymä, ohittaa päivänvarjo, pujotella, mennä portista, napata pehmolelu kyytiin, puomikuja, sitten mentiin mäkiä ylösalas, pruutettiin, puotettiin pehmokaveri pois, lisää mäkiä, 10 sekunnin seisominen, havujen ylitys ja sitten maaliin. Vimpulle ei mikään tuottanut ainuttakaan ongelmaa. Pöytäkirja oli täynnä 10 pari ysiä ja yksi kasi. Pisteitä oli 182/190 ja sinivalkoinen rusetti lähti mukaan. Tavarapalkintoja oli hööksin musta kouluhuopa ja cop-kokoiset päitset, sekä pussi omenoita.
 verryttelyssä Vimppu oli hieman pörröllään
Maanantaina pääsin vasta illasta tallille ja en pilkkopimeässä maastoon halunnut lähtä, niinpä suuntasimme pellolle. Ei sielläkään mikään valoisa ollut, mutta ainakin hieman kivempi oli mennä. En vaatinut Vimppua kulkemaan kauniisti pyöreänä vaan mentiin samalla idealla kuin metsässäkin. Ohjan ja pohkeen välissä reippaasti jokaisessa askellajissa. Omasta mielestä ei menty erityisen rankasti, mutta talliin päästyä huomasin tamman olevan ihan hiestä märkä.

Tiistaina oli Vimpun rokotuksen aika ja se sai viettää vapaapäivän. Tänään(torstaina) ratsastin kevyesti tunnin verran. Pääsääntöisesti käveltiin, mutta muutama ravi ja laukkapätkäkin otettiin. Olisin kyllä voinut hieman edes yrittää ratsastaa kuviakin ajattelen. Ohjat on super pitkät ja aina löysällä, kädet on on jossain muussa kuin hienossa kouluratsastajan asennossa ja ajoista ei kannata puhuakkaan! Onneksi tän pystyy vielä pistämään rokotuksen piikkiin kun ei hepo saa hikoilla. Lauantaille suunnittelin että jos pääsis hieman hyppäämään pitkästä aikaa ja sunnuntaina on koulukisat kotitallilla.
Aatun kanssa mentiin maanantaina oikein reippaasti koulua. Ensimmäisten pakkasten myötä pojassa oli virtaa, mutta silleen hyvässä mielessä! Se liikkui omasta tahdostaan reippaasti koko tunnin ja saatiin oikein hienoja ravin lisäyksiä tehtyä. Reenattiin hieman koulukisoja varten. Laukka oli hieman ponnetonta alkuun, mutta kun sen sai pyörimään oli aika kiva hevonen alla. 45minuuutin reenin jälkeen oltiin molemmat ihan hikisiä ja valmiita syömään sekä nukkumaan.

Tänään(torstaina) otin A:n käymään kentällä jossa tehtiin maastakäsittelyä ja annoin sen myös juosta hetken irti.
kuvat on otettu keväällä 2015
Illalla meillä oli vielä tunti. Aloitettiin se omatoimisilla verryttelyillä käynnissä ja ravissa. Tehtiin sitten hieman asetteluita ja taivutteluita ympyrällä jonka kokoa muutettiin hetkittäin. Tehtiin samaa molempiin kierroksiin. Tultiin vielä hetki voltti kahdeksikkoa ennen kuin siirryttiin hieman kouluaitoja isommalle alueelle. Siinä ratsastettiin kokoajan lävistäjille keskiravia ja päätyihin voltit. Saatiin muutamia tosi kivoja askeleenpidennyksiä, aina kun muistin suoristuksen jälkeen vasta pyytämään A isompaan liikkeeseen. Muuten liike jäi hieman vajaaksi.
Tulimme sitten muutaman kerran kolmikaarinen kiemura, sille sain kivasti käännyttyä ja suoristteua siinä missä pitikin. Parikertaa otimme lävistäjille kolmen askeleen käyntiin hidastuksen.

Ja aloitimme laukka työskentelyn. Laukka nousi pitkän sivun alussa, päätyyn ympyrä ja raville. Tätä tehtiin molempiin suuntiin. Ensimmäisellä yrityksellä A alkoi pomppimaan eikä nostanut laukkaa. Muutaman kerran se tarjosi vasenta vaikka halusin oikean. Lopulta sain oikean nostettua normaalisti ja ei siinä laukassa ole mitään vaikeaa kun sen saa nostettua! Ympyrät olivat pyöreitä ja ravisiirtymät hyviä. Itse vaan en osannut istua siinä yhtään mentiin aivan eritahtiin A:n kanssa. Onneksi sitä ei haitannut. Vasemmassa kierroksessa nostot olivat helpompia. Loppuraveissa A tuntui kaikkensa antaneelta ja hieman väsyneeltä. Pitkien kävyleiden jälkeen se pääsi sisälle syömään ja loimitukseen ennen pihattoon menoa.
Sunnuntaina ratsastin myös Piskolla. Tarkoitus oli reenata hieman koulukisoihin mutta ei siitä tullut mitään kun toinen oli niiin innoissaan ja paineli pitkin kenttää. Mentiinkin koko tunti sitten isoa ravia ja laukka. Tehtiin myös vaihtoja, hieman vaihtelevalla menestyksellä sillä innostuessaan Pisko kuuntelee hieman huonosti. Tavoitteena oli saada vaihdot suoralla. Piskokun ruukaa hieman puskea vaihdettavaan suuntaan, videollakin näkee kun joudun sitä pyytämään toiseen suuntaan jotta vaihdot olisivat hieman suorempia. Muutama oikeasti hyvä ja oppikirjan mukainen vaihto saatiin ja tottakai ne eivät ole videolla, mutta  ehkä ensi kerralla. Lopputunnista käytiin myös pellolla laukkaamaassa. 

6 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus, ihania kuvia! Me käytiin Ronin kanssa vähän kurkkimassa tuolla maastotaitokisoissa, kun asutaan ihan siinä lähellä ja oltiin just maastossa ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Me ajettiin teijän pihan ohi ku mentiin tonne ja paikka näytti aika kivalta ! :)

      Poista
  2. Eikä apua ihanaa! Nella ja Kalle tuolla taustalla <3 Mites niillä meni kisat? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. en nähnyt niiden suorituksia kun olin vimpun selässä, sijoille eivät kuitenkaan yltäneet :)

      Poista
  3. Ihan tosi kivoja kuvia! Meet aina nii hyvin kaikkien ponien kans & tosi kiva postaus taas :)

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos