perjantai 16. lokakuuta 2015

odotettua paremmin

Voiko olla iloisempi? Ollaan Vimpun kanssa niin paljon kehityyty viime koulukisoihin verrattuna jotka olivat toukokuussa, silloin meno näytti aikalailla tältä. Alempi kuva on nyt sunnuntailta ja aikalailla samasta askeleesta kuin ylempikin, alemmassa olen vain lähdössä voltille ja kuvakulma hieman eri.
Aloitetaan kuitenkin nyt Aatusta. Menin molemmilla helppo B:0 2009 luokan joka oli päivän viimeinen. Aloitin A:n kanssa. Sen omistaja oli mennyt edellisen luokan joten pääsin lämpimän hevosen selkään. Aatu oli ehkä hieman väsynyt tai kyllästynyt. Kyllä se teki kaiken mitä pyysin ilman minkäänlaista mukinaa, mutta siitä puuttui se vähäinenkin energisyys mikä sillä on lähes aina päällä kun menen selkään. 

Aitojen sisään mentäessä siitä tuli vielä nahkeampi. Ja se painoui ihan hirveän alas. Yleensä meillä ei ole ongelmana luotiviivan alle karkaaminen, mutta nyt se tuli aivan uutena ja en saanut sitä ratsastettua ylös sieltä. Kaikki ravi osuudet menimme hyvin matalassa muodossa ja laukassa pakka hieman levisi ja voltit painuivat pohkeita vasten, keskiaskellajit olivat paperin mukaan hyvät. Itse munasin vielä radan alun unohtamalla radan, lähdin vain tyynesti väärään suuntaan alkutervehdyksestä. Lopputulos oli siis 59,4% ja kolmansia. Rata ei ollut ihan sitä mihin oltaisiin parhaimmillaan pystytty, ensikerralla paremmin!


onko tämä sitä laukkaa ylämäkeen?

Vilmakin meni edellisessä luokassa joten pääsin heti työstämään sitä. Pyörittelin paljon ravissa ja käynnissä, sekä vähemmän laukassa. Menin sillä ajatuksella että ohjat on kädessä enkä niistä luovu vaikka kuinka Vimppu kiskoisi ja puskisi, jalasta vain eteen jos se ei tahtonut tehdä jotain. Pikkuhiljaa sain sen kivaksi.

Radalta lähdin hakemaan vain hyvää suoritusta. Muistin jopa koko radan. Siisteistä teistä tuomari tykkäs myös keskiaskellajit onnistuivat yllättävän hyvin, lukuun attamatta viimeisen keskilaukan loppua jossa Vimppu yritti ennen aikojaan siirtyä raville. Myös keksikäynnissä ja peruutuksessa on hieman petrattavaa. Sekä siirtymiset olivat melkolailla kättävasten, ainakin omastamielestäni. Yllätyin suuresti kuullessani meidän prosentit 61,6% ja luokkavoitto! Ei muutakuin kunniakierrokselle ja pellolle ottamaan muutamat ruusukekuvat. Kunniakierrosta laukatessakin Vimppu meni nätisti pyöreääpehmeää laukkaa ja oisin voinut jäädä vain siihen koko päiväksi!

Ehkä me vielä joskus uskalletaan kotoa kauvemmas kisaamaan kouluakin!

2 kommenttia:

  1. kyllä teillä niitä ruusukkeitakin alkaa kertymään! ;) onko teillä siis jo kaks sinivalkoista?
    mutta kiva postaus ja super hyvin ratsastat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos paljon ihanasta kommentista! Joo, tää on toinen meijän yhteinen voitto! (:

      Poista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos