maanantai 7. lokakuuta 2013

55. Pisko the länkkäriponi!

Päätin kokeilla ponille länkkäripenkkii. Pyysin Satun käymään kattoon et istuuhan toi penkki Piskolle ja istuhan se. Päätin oikein ottaa turpiksenki pois et oltais oikein hieno länkkäripari :D Multa vaan puuttu länkkärihattu ja revolveri(kirjotetaanks se ees noin?!) Tälläsiltä me sit näytettiin.

Menin pihalle ja hyppäsin ponin kyytiin. Kävin eka käppäileen tallia ympäri ja kokkeilin vähän penkkiä allani ja sitä miten siinä pitää istua oikein. Mentiin sit kentälle ja tietekinhän portti oli kii... no eikun kokeileen et meniskö Pisko tarpeeks lähelle aitaa et saisin portin auki. Menihän se ja sain vielä portin perästäkin kiinni! Hyvä me!
     Otin siinä ihan perus alkuverkkailuu. Aluksi jouduin keventään ku en älynny miten siellä pysyy harjotusravissa. Otin vähän pysähyksii ja Piskohan teki ne hienosti jopa paremmin ku normaalisti, se vaan harmitti ku poni auko vähän suutaan vältelläkseen kuolainta. Siirryin sit laukalle ja Pisko oli aika tahmee, mutta piti kokoajan laukan yllä vaikka meni vähän alitemmolla. Tehtiin muutaman kerran myös laukasta pysähyksii ja nekin onnistu ihan kivasti. Lähin sit hakeen Selinan kuvaamaan. Jouvuttiin taas aaan portti ja sulkeen se, mut päästiin siitäkin kunnialla läpi.
    Selina olikin jo tulossa kuvaamaan, nii jatkettiin suoraa siitä pellon laitaan, Satun takapihalle ottaa kuvia. Siinä sit Satu kerto pari hyvää neuvoa miten siellä penkissä pysyy paremmin. Aattelin et mennään siihen pienemmälle pellolle joka on vähän kauenpana kavereista ja lähempänä tietä. Ravailin siinä vähän ja poni oisvaan halunnu kiskoa mua pitkin peltoa. Päätin antaa sen sit laukata et virrat lähtis. Poispäin se onnistu mut sitten ku käännyttiin takas nii.... sit se lähti ja kun ei ollu turpista nii se vaan aukas suun ja paineli laitsan poikki toiselle pellolle ilman mitään jarruja, siellä se sit jarrutti ku kaverit oli lähellä.


ollaan tulossa takas laukkamatkalta
 
Päätettiin sit mennä siihen isommalle pellole joka on lähempänä kavereita. Siellä annoin sit Piskon päästellä niin paljon ku siitä lähti. Molemmilla oli yhtä hauskaa vejätellä.


oon vissiin vähän järkyttyny! :D
Mentiin sit viellä kentälle. Tein Piskolla sanoja nostoja kun Totolla ja Mesellä. Ihan  kivastihan se nosti jopa vasemmankin laukan sillain. Tehtiin myös laukanvaihtoja jotka meni ihan hyvin, aluks jäi muutaman kerran ristille ja vauhti hyyty kokonaan ja tuli paljon ravipuotuksii raville. Kävin sit nappaan raipan mukaan(videolla nousen kesken kaiken uuestaan kyytiin nii en puonnu sillon :D) Otin vähän laukkaa se kädessä niin johan poni alko kuunteleen. Kävin antaan raipan Selinalle ja uudestaan vaihtoja ja nehän meni ku vettä vaan. Kokkeilin muutaman sarjavihonki ja ne onnistu. Jeij on se pikkunen jottai oppinu tässä vuojen aikana!




 Otin sit penkin pois et voin mennä paremmin loppuravit. Tuli siinä muutama laukkakin kokkeiltuu. Oli tosi kiva mennä välillä vähän erillaisii juttui. Pitää vielä jokupäivä kokkeilla kaulanaru ratsimista, mitäköhän siitäkin tulee... talvella kerran menin tällä päitsillä ja se oli aika mielenkiintoista mut nyt se vois onnistuu kun on toi pouni vähän rauhottunu.
toi niska on noussu korkeimmaksi kohaksi!
 Kävin vielä hakeen vähän porkkanaa ja temppuiltiin, aluks vaan seuraamista ja sit peruutusta. Jalan nostoja ja kumarruksii.

Sitten menin kyytiin ja muutama jalan nosto selästäkäsin. Ja koitettiin sitä kumarrusta selästäkäsin. Kerran se onnistu ja sit toisella kerralla kun siinä roikuin ku mikäkin rätti poni näki pelottavan Nepan nousemassa yhtämäkeä mettään ja se sit jätti mut siihen maahaan seisomaan ja pakeni paikalta. Menin vielä tekeen se kerran ja tällä kertaa se onnistu ihan ok ois saanu vaan olla pitempi porkkana nii mun ei ois tarvi taiteilla siellä selässä niin paljoo.



Tehtiin vielä muutama "hali" temppu(siitä ei oo kuvii) ja sit poni äveli mun perässä tarhaan.

 
Ei tarvi sit tulla valittaan mistään. Tiedän tarkkaan mitä teen tuolla!
 
Aattelin muuten et pitäskö mun jättää ponille pystäri kun se on vähän ruma sit keväällä kun ei kerkee kavaa ku sellaseksi ratsutukaksi ja sit se pitää taas leikata. Mitä mieltä ootte?
 
-venppa


6 kommenttia:

  1. Minkälainen oli tuolla satulalla istua? :D Ja Pisko meni tosi hyvin, vaikka kerran säikähtikin :) Voisin itekki opettaa ton kumarruksen vaikka mun tammalle sitten ko se vähän rauottuu ja käytös paranee :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. aika outo :D mut ihan jees kuhan oppi istumaan oikein siinä. Kiitti ja kanttii kokeilla opettaa (::

      Poista
  2. Kiva postaus ja meette tosi hyvin :)

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos