sunnuntai 6. lokakuuta 2013

54. "oot vaihtanu karvaferrarin pois!"

En ole kerenny, ei oo ollu kuvii jne. voisin keksii vaikka sata selitystä miks en oo taas reiluun viikkoon postaillu miträän mut oikee syy on se et en oo JAKSANU! mulla on aikaa sinänsä ku muutenki istun täs koneel nii miks en sitten kirjota?! Koitan nyt ryhdistätyy kirjottamaan useemmin ku viikon aikana on liikaa tapahtumii yhteen postaukseen. No pitäskö sit siirtyä viimeviikon lauantaihin.
Lauantai 28.9 Mulla ja Piskolla oli kisat Rajan tallilla. Luokat oli 75 A.1.0 ja 85 A.2.0 Seitevitosen verkassa Pisko oli tahmee? Eikä kummemmin halunnut mennä eteen, tuli paljon huonoja hyppyjä ja jotain sähellystä. Radalta hain vaan hyvää ja tasaista suoritusta. No sitä ei tullut, Piskoa pelotti kauheesti ku se joutu oleen yksi kentällä ja ne kaikki pelottavat reunat oli kauheita! Ne melkein söi Pisko, onneks se kummiskin osas väistää ne terävät hampaan hyvin. Rata siis alkoi kiemurrellen ja ravissa, ekan esteen nähtyä Pisko ampas laukkaan, onneks sain sen kiinni ja hallintaan. Rata sujui hyvin kolmoseen asti joka oli pelottava heppaportti, tietenkin sitä piti katsoo ensin tosi tarkasti läheltä ja sitten vasta yli. Seuraava peloke oli neonkeltanen este joka oli vitosen vieressä, tosin me oltiin se jo kerran hypätty... no meille tyli hylkäys mut kun kyseessä oli harkka kisat mentiin rata loppuun ja se meni hyvin.


joo tää istunta :o
  Kasikympin verkka oli ihan superhyvä, Pisko kuunteli kaiken mitä pyysin siltä ja se hyppäs just sopivalla temmolla  ja hyppäs aina kun käskin. Lähdin siis radalle hyvissä mielin ja helpottuneena kun ei tullut mitää erikoista esteitten alle. Tällä kertaa pysty jo menee lähempänä aitoja ku äsken mut ne oli vieläkin ihan hirmu pelottavia! Rata meni ihan superisti paitsi tuli harmittava puotus neloselle kun väli ei ollut meille hyvä, ois pitäny tulla se kunnolla eteen tai ottaa kiinni et se vimppa askel ois sopinu siihen. Olin tyytyväinen varsinkin viimiseen rataa.

tähän tuli sellanen kenguruloikka :D


söpöö♥
Lähettiin sit ihan satasta tallille. Mulla oli tunti vartiyli neljä. Sale oli laittanu mulle Toton valmiiksi ja eikun ratsaille. Alettiin suoraa ravaileen ja ottiin siinä alku laukatkin. Meillä oli taas väistöjä. Tehtiin aluks silleen et käynnissä uralta keskelle väistö ja laukassa voltti uralleppäin(toivottavasti älysitte) Tehtiin se sama sit molempiin suuntiin ja sit ravissakin. En osannu nostaa kunnolla laukka Totolla ku se on niin herkkä istunnalle et jos ituin ihan pikkusenkaan väärin nii se heti ilmottisen mulle. Aikani valitettua Salelle et en osaa ratsia sen hevosta niin se kävi näyttään mulle miten sillä pitää mennä.  Samalla se näyttikin miten seuraava harjotus meni. Nostetaan laukka heilauttamalla sisäkättä eteen taakse ja oikein ylös eteen, silloin lonkka tkee jotain ja laukka nousee! Vau mie sain sen herkkiksen nostaan laukan ja olihan se ihan hauskaa ku kaikki vaan huitoo käsillä etteen taakse ja ponit nostelee laukkaa :D Otettiin sit loppuravit  ja sit Jonppe innostu et jos se hyppäis vähän. Sale sit kysy multakin et haluunko hypätä, tottakai halusin! Miia toi mulle turvaliivin ja Sale kanto esteen. Tultiin eka sitä ristikkoo molemmista suunnista, sit se nousi pystyksi ja tultiin vaan oikeesta. Sale nosti sitä ja lopulta se oli 100cm ja kaikki hypyt meni ihan hyvin vaikka välillä tulikin sellanen jännä loikka. Kävin sit loppuun päästättelemässä pellolla niin kovaa ku pollesta lähti.

tää on otettu sillon ku se tuli Turkkaan
Sunnuntaina 29.9 Siivoiltiin Liisan kans niillä ja ratsin illalla Venlalla vähän ilman satulaa. Menin ihan perus juttui ja se meni paljon paremminku  torstaina.

Tiistaina 1.10  Menin suoraa koulusta tallille. Mulla oli iltatyöt. Auttelin ihan normaalisti lapsia ja pitii tallia siistinä. Kävin ratsiin taas Venlalla pellolla ja tässä vähän kuvii siitä ja kooste loppuun.








näin me seistään kahella jalallla.....
Keskiviikkona 2.10  Menin Meesulla ilman penkkii aluks jottai koulusäätöö mut siitä ei oikein tullu mittään ja sit menin vähä aikaa kaulanarulla ja sit taas normisti. Mese oli ihan ok ei siitä muuta ois voinu vaatii ku en oo taas sillä ratsinukkaan paljoo. Käytiin loppuun ottaa söpöjä kuvii tuolla mettässä.


tehtiin sitä laukka juttua





 
Illemmalla mentiin sit Satun ja Miian kans Vilamalla, Katilla ja Venlalla.
 
KATSO KOOSTE TÄSTÄ!

Torstaina 3.10 mulla oli oma tunti ja menin siinä Villellä. Meillä oli estetunti. Kentällä oli yks yksittäinen pysty jossa oli puomit maassa silleen et pitää mennä suoraa. Sit oli linja jossa oli eka pysty ja sit okseri. Tultiin aluski sitä pystyä molemmista suunnista loppuun esteet oli jotain 80cm. Ville oli ihan hassu kun se ei lähteny siitä mistä käski vaan siitä mistä se ite halus lähtee. Pysty meni ihan hyvin. Ja sit linjalla piti tehä vaan voltti siihen esteitten väliin. Tunti oli ihan kiva.


Perjantaina 4.10 Mulla oli taas iltatyöt ja en ratsinu sinä päivänä ollenkaan.
Lauantaina 5.10  Mulla ja Liisalla oli Ankin valmennus Kuivasjärvellä ja menin siellä Rocolla. Tehtiin alkuun omatoiminen verkka kaikissa askellajeissa. Sitten Ankki pyys meijät yksitellen päätyympyrälle. Piti laukata puomin yli, joo ihan helppoa vai oliko?! Roco ei halunnu totella ja otti raville monesti tai sitten se roikas puomin silleen et este! Loppujen lopulta se alko sujua ja päästiin tulmaan kolmen puomin sarjaa jumppisväleillä. Se meni ihan hyvin mitä mentiin vähän vinossa sisään. Sitten tultiin oikeessa lävistäjälle. Puomi viislaukka ja pysty. Tämä oli helppoa ku Ronksun sai helposti kiinni ja kaasukin löyty. Tultiin sitä muutaman kerran ja Ankki korotti ja käski tehdä kaiken samanlailla vaikka este nouseekin. No mie sainkin palautetta mun 130cm esteistunnastani ja ihan hyvä niin! Sain muutettua istuntaani kun älysin sen et isoilla esteillä päsee nopeemmin takas esteen jälkeen ku menee vähemmän kaulalle. Vaihettiin sit suuntaa ja puomi neljälaukka okseri-linjalle. Se meni  yhtä hyvin ku pystylinjakin. Tosin Roco pääs välillä kuolaimen alle kun unohin ratsastaa sitä "ylämäkeen" Tultiin sit pysty linja ja perään okseri linja. Se meni tosi hyvin ja Ankki kin kehu meitä. Esteet oli siinä 100-110cm välissä. Tultiin vielä sitä puomijunppista mut nyt se oli kavaletteina ja sen perään oli viiden laukan päässä kolmen esteen innarijumppis. Välillä Roco meni sen hyvin ja välillä se ei tienny miten ne koivet ois pitäny asettaa. Olin ihan super tyytyväinen valmennukseen ja tähän uuteen kisaratsuuni!♥ Huomenna tulee koste.
videolaatu

Lupaan tulla huomenna kirjottaan tämänpäiväisestä ratsimisesta kun nyt meen nukkuun!

-venppa


8 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus taas, Pisko on niin hyvä hyppään! :) Ajattelin että tulisin ensi kesänä Turkalle esteleirille, vaikka matkaa onkin sinne reilut 160km. Olisi niin kivaa nähdä sut, Miian, Jonpen Liisan ja tietty ponit ja hepat :DToivottavasti ootta sitten ensi kesänä leiriavustajina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitti ja niinhän se on :3 ja kanttii tulla meille lerille! ite ainakin oon melko varmasti leiri isosena enskesänäkin :))

      Poista
  2. Taas oli tosi kiva postaus ja kivoja kuvia ! :)

    VastaaPoista
  3. :D osaispa itekki ratsastaa noin hyvin! :D hyvä postaus! (:

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos