perjantai 27. syyskuuta 2013

53. pomppuja ja uuen hepan testaus

Eilen meillä oli hyppytunti ja menin Piskolla ku piti reenata vähän kisoihin. Liisa piti meille tunnin.
Menin Miian kyydillä tallille. Himmailtiin siellä vähä aikaa ja sit lähettiin laittaan raitoja uusiin puomeihin. Saatiin laitettua kahteen kappeeseen  ja neljään pitkään. Käytiin sit rakentamassa rata, trippeli, kaks perus pystyy, kapea pysty ja portti okseri. Rakentamisen jälkeen lähin hakeen Piskon sisälle. Harjasin sen ja laitoin sille kamat päälle. Kävin laittaan itellekkin ratsikamat päälle ja lähettiin sit kentälle.
Hyppäsin kyytiin ja laitoin jalkkarit. Kähin käveleen uralle. Koottiin ohjat ja alettiin verkkaan ravissa. Molemmissa suunnissa tein paljon ympyröitä ja muutaman lisäyksen pitkille sivuille, Pikso lähti ihan kivasti eteen ja anto hyvin kiinnikkin. Otettiin sit laukkaa, pyysin ihan kunnolla eteen et saan vähän takapäätä hereille. Alettiin sit tuleen aluks ravissa kulmaan ja siitä laukalla läviistäjän ristikolle ja suunnan vaihto. Sitten tultiin vasemmalta lävistäjältä kapea, ekalla kerralla Pisko katto esteen päällä etujalkoven välistä et mikä siellä oli :D Tultiin sit ekana se ristikko jonka Liisa nosti pystyksi ja sit kapee vastakkaisesta suunnasta. Alettiin tulee trippelii, ekana sen eessä oli apupuomi ja Piskohan otti stopin sille puomille, raukka pelkää niitää. Tokalla kerralla mentiin sit yli. Este nousi ja leveni joka kerralla, tultiin aina hyvään kohtaan ja Pisko katto välillä itekkin et mitä ne jalat pitää nistaa ilmaan et päästään puhtaasti yli.
Tultiin sit kerran se toinen pysty vasemmasta. Sen jälkeen mentiin ratana. Okseri vasemmasta, kapea vasemmasta, suunnanvaihto trippeli, oikeelta pysty lävistäjällä ja sit se toinen pysty vasemmalta. Eka mentiin silleen ihmeloikalla ku Pisko ei tienny et miten pitää hypätä se este. Tokakin este meni vähän mutkitellen ku Liisu just tuli ottamaan sen takkia siitä esteestä, loputhan meni sit hyvin. Liisa sit nosti esteet siihen 85cm eka vain trippeli ja sit pysty. Sitten rata oli melkein saman lainen paitsi ekana oli pysty ja vimppana okseri. Rata meni hyvin siihen trippelin jälkeiseen pystyyn asti joka mentiin sit ihan läpi ku pisko ei lähteny hyppään siitä mistä käskin vaan halus ottaa vielä yhen laukan, tultiin sit uuestaan ja yli, tiukka kurvi vasemmalle ja okseri. Siinä mun oma mmyötäys tuli ihan kirjaimellisesti niin ku oisin hypänny jottai 140cm okserii:DD
Oon tosi tyytyväinen Piskoon ku  se jakso kummiskin mua ja mun sähläyksii siellä selässä. Toivottavasti se on sit yhtä hyvä huomenna kisoissa. Otettin sit vielä loppuverkat ja annoin Piskon sauraavalle tunnille. Purettiin esteet pois. Käytiin lastaan Tähti et se menee koppiin ku Outi on lähössä meijän kans sinne kisoiin. Sinnehän se polle vaan käppäili.

Liisa sit kysy multa et ´ratsinko Venlan ja totta kai halusin testata sitä. Laitoin sit sen pikasesti kuntoon ja lähin kentälle. Hyppäsin sit kyytiin ja sääjin pikasesti  jalkkarit. Lähettiin sit tanssien uralle. Pomppittiin parikertaa tasajalkaa ja välillä kahellakin jalalla kun Venla ois halunnu mennä lujempaa. Mua lähinnä vaan nauratti sen kun pikkusella oli nin paljon virtaa. Saatiin me muutamia käyntipätkiäkin jossa poni vähän rentoutu ja maltto kävellä mut hetikun kiristi ohjaa tai teki jotain muuta niin taas mentiin. Ravissi meni sit vähän paremmin mut ei me mitään hirveen hiasta ravii menty. Tein ravissa voltteja ja sit siirtymisiä. Otin sit laukkaa ja kun pyysin laukkaa nii tuli sellaset tasajalkaa pomput ja sit laukkaan. Mentiin reipaasti mut ei missään vaiheessa tuntunu et se lähtis käsistä. Kääntyvyys oli tosi hyvä ja laukka lyhenikin ihan kivasti. Vaihoin sit suuntaa ja laukkasin siihenkin tälläkertaa laukka nousi jo ihan normaalisti. Otin sit ravia ja koitin saaha Venlaa vähän rauhallisemmaksi laukan jälkeen, kokkeilin kävellä mut ei me muutaku tanssittiin muutama kierros ympäri. Ravailin ja otin vielä muutama laukka tehtävän. Menin loppuun ilmanjalkkareita kokeillakseen et pystynkö istuun paremmin ilman jalkkareita kun musta tuntu et seisoin vaan jalkkareilla, no totesin vaan et sitten ku istuin silellä ravissa enkä pomppinu niin poni  meni aluksi rauhassa mut sitten alkoi kiihyttää ja kun jarrutin alkoi Venla tikittää ja minä pomppimaan. Päätin sit ottaa jalkkarin ja ravat loppu ravit. Loppukäynnit tulin sit taluttaan maasta et se oikeesti kävelee.
Venla oli ihan superkiva vaikka se olikin niin energinen, eihän siellä selässä voi kun nauraa kun toinen tykkää liikkua♥ ite tykkään just tollasista reippaista hepoista ja ootan innolla millon pääsen hyppäämään tolla veijarilla.  Toivottavasti pääsen pian taas tonne pikkusen kyytiin.

Ei oo kuvia ku oli jo pimeetä niin on pelkkiä videoita Piskosta ja Venlasta ei oo niitäkään. Sunnuntaina tulee sit kisapostaus ja paljon kuvia!

-venppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos