torstai 12. syyskuuta 2013

48. Meesu on kouluponi...LAUKKARATSU....kouluponi

Joo toi otsikko on tosi kekselijäs. Menin siis eilen Mesellä ensin kentällä tuuppailua ja sit pellolla rällättelyä ja sit taas koulua.

Lähin bussipysäkille 15.15 mut Selina ehtikin ottaa mut kyytiin ennen bussia joten menin niitten kyydillä. Oltiin puolen aikaan tallilla. Kävin hakeen ponin sisälle ja vein sen pesarille. Pesein poni jalat kun ne oli mutaset. Harjasin ponin ja käärin sille pintelit jalkaan ku tarkotus oli käydä pellolla niin sit ei tuu niistä olkihommelesita haavoja jalkoihin, Meselle tulee helposti haavoja. Laitoin sit satulan ja kävin hakeen itelle kypärän ja kengät sekä raipan. Nakkasin vielä suitten ponille päähän ja se oli valmis.
Menin kentälle käveleen alkukäyntejä. Otin pikkuhiljaa ohjat käteen ja aloin tekeen samoja juttuja mitä ollaan nyt Salen kans reenattu, eli avoja uralla ne meni ihan suht hyvin. Tein myös joka päätyyn voltin ravissa ja asetin ponia ihan kunnolla läpi, poni teki taas alussa sitä et kääntö niskan ja meni silleen mutkalla mut muutaman kierroksen jälkeen alko rentoutuu eestä tosi kivasti.

 Kuivaamon sivun molemmat kulmat oli tosi pelottavia, yleensä Mese ei pelkää mitään mut nytten se tuijotteli sinne ja lähti aina sellasila sivuaskelilla pois kulmista sekä kiihytti aina sillä sivulla.

siellä se pelottava näkkyy ku pitää tuijottaakkin
 Tein myös avoja ravissa molempiin suuntiin ja sen jälkeen poni tuntukin tosi kivalta kun li pohkeen ja ohjan välissä rentona. Tein muutaman loivann kiemuran joista tein tarkoituksella tosi suuret. Välillä pyöräytin voltin sinne kaaren sisälle.

ryhti,katse ja jalka
nyt näyttää jo vähän paremmalta
 Otin sit laukan ja tein laukassa aluksi joka sivulle ympyrät joita pienentelin ja suurentelin tarpeen mukaan. Kuten kuvista huomaa poni ei polkenu laukassa niin hyvin alle kuin tunneilla mut oli selästä kiva mennä niin tyytyin siihen, vaikka ois pitäny jaksaa pyytää enemmän.


Vaihoin suunnan aina laukanvaiholla jolloin poni kuunteli tosi kivasti eikä tullu yhtään ristilaukkaa vaan tasapainoisia vaihtoja. Tein myös molempiin suuntiin loiviakiemuroita laukassa. Se oli huomattavasti hankalampi hahmottaa kun ei ollu sitä keskikohtaa kuten tunnilla on. Tarhapuolella onnistu aina paremmin koska poni juoksi aina toisen sivun karkuun vihreitä miehiä mitä minä en nähny...

Mentiin sit pellolle.
 
Yritin alkuun vääntää koulua ja samalla mietin et miten joku voi vaan mennä pellolle joo että mennäänpä täällä tää tunti ja se menee sammallailla kun kentälläkin. No meillä se ei menny ihan niiin. Heti kun poni älys et ollaan pellolla ja täällä on saanu aina mennä astetta lujempaa niin tuntuma alko kadota ja Mesen arabi veri otti vallan.
huomatkaa häntä!

 Päätin sit antaa ponin laukata ekaksi vain siihen suuntaan jossa oli aita etä saan sen jarrutettua. Mun ei tarvinu paljoo käskeä riitti että käänsin nokan menosuuntaan ja ajattelin laukkaa nii poni ampas matkaan.


Sitten uskaltauduin laukata koko peltoa päästäpäähän. Aattelin et kyllä se poni jarruttaa sitten ku pelto alkaa loppua. No miten siinä kävikään. Jouduin tekemään ison kaarteen jonka jälkeen poni ei vieläkää hiastanu vaan paineltiin uuestaan pellon toiseen päähän ja sinne sain sit sen jarrutettua kun aita tuli vastaan. Pää asia et mollemmilla oli hauskaa ja huomasin et poni ei ees eshtiny kunnolla kiihyttää ennenku pelto jo loppukin. Pitäs vissiin lähtee mettään vähän laukkaileen. Ehkä ens kerralla sitten.

kattokaa mikä maha♥
nööööön
 Otin sit ravilla/laukalla takas Selinan luokse ja kävelin kentälle.

Menin kentällä vielä loppuravit ja käynnit. Poni jakso ihan kivasti vielä lopussakin keskityä työhön juoksemisen sijasta.




hyvä poni
 Käytiin lopuksi ottaan muuta söpö kuva pellolla Mesestä ja musta.

joo tässä kuvassa on vähän miettimistä mitää oon tekemässä ku en itekkään muista :D
rakas♥
talliiin->
Vein sit ponin talliin ja mentiin taas pesarille. Virutin ponin ja kylmäsin etuset. Venyttelin ponin joka jalan ja pukkasin sen karsinaan. Nakkasin vähän heinää ja pari porkkanaa sille. Laiton meijä kamat pois ja lähin bussipysäkille.

Tänään en menny tunnilla kun oli tarkotus poistaa kuvii kovalevyltä. Huomenna meen sit taas tallille viikonlopuksi, sunnuntaina on sit kisat Piskolla ja toivottavasti myös Mesen kans päästää kisaamaan. Arvatkaas mitä! Lauantaina 14.9 on kulunu vuosi siitä kun Pisko tuli Turkkaan♥ Koitan saaha huomenna kirjotettuu meijän tarinan ennen ku meen tallille kun lauantaina en ehi ja lupaan tehä meistä videon ensviikolla!

-venppa

4 kommenttia:

  1. Ooi söpöt te! ♥ Awws nuo peltokuvat ja nuo kenttäkuvatki, ja tosi hyvälaatusia! Ja hah tuo kolmanneks vika kuva :DD Mutta ihana blogi sulla, oon lukenu jo pitkään, ja jatkan ehottomasti tän lukemista! (;

    VastaaPoista
  2. Oli tosi kiva postaus ja meet ihan superisti mesellä ! :3

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos