torstai 5. syyskuuta 2013

46. Meesulla esteitä

Tänään oli sit mun normi tunti ja tälläkertaa Liisa piti sen. Menin Meesulla niinku otsikko jo kertoikin. Olin hankkinu hyvissä ajoin  jo kuvaajankin. Heka lupas kuvata meitä. Meijän ei tarvinu rakentaa mitään kentälle kun edellisellä tunnilla menivät puomeja ja kavalettejä(estetolpilla)
Hain ponin joskus vartiyli viis sisälle, harjasin sen ja käytiin pesarilla pesemässä sen jalat  ja häntä kun ne oli ihan likaset. Hain suojat ja putsasin nekin, otin tietty vaaleen siniset suojat ja pöllin Sallilta sinisenhuovan. Laitoin ponin takasin karsinaan ja laitoin sille suojat jalkaan. Hain sen satulan ja suittet valmiiksi oveen oottaan. Menin laittaan itelle kengät jalkaan ja kypärän päähän. Ponille laitoin satulan selkään ja sitten suittet. Lauralla oli vaikeuksia laittaa Sallin vyö ja sit Miiakaan ei saanu sitä niin menin istuun sit salperon kyytiin ja saatiinhan se vyö kiinni. Laitoin itelle turvaliivin ja kaivoin kaapinpohjalta itelle vaaleensinisen raipan:3 Lähettiin sit kentälle.
Olin laiska ja kiipesin tuolilta Meesun kyytiin. Säädin jalkkarit ja kirrasin vyön, lähin käveleen uraapitkin. Otettiin melko pian raville ja meillä oli omaoimiset raviverryttelyt. Poni ei tuntunu hirveen hyvältä kuten kuvasta näkyykin...
No ei vaitiskaan, tossa just lähin raville ja keräsin samalla ohjia. Poni tosiaan oli hieman tahmea alkuun mut sitten laukassa sytty ja kaahas pitkää laukkaa pitkin kenttää ja se näytti tältä...

kumpi on enemmän vinossa minä vai poni?!
Joo joo ei meillä tunti ihan näin menny oikeesti! Sain ponin sit kuunteleen ja alko se meneen ihan nätistikkin.

 Alettiin sit hyppään. Tultiin aluksi sellasta pikkupystyä vasemmasta jsta jatkettiin lävistäjälle ja suunnan vaihto esteelle. Poni ei ollu oikein paketissa(en nyt meinaa mitään muotoa tai perään antoa vaan ohjan ja pohkeen välissä oloa) kun meni pitkää laukkaa ja hyppi mistä sattuu. Sain sen sit Liisan neuvvoilla jotenkin paremman tuntoseksi. Tultiin sit oikeasta lävistäjällä oleva pysty sit se samat kaks mitä tultiin äskenki.
Sitten tultiin vähän pitempi rata jonka Liisa sit nosti siihen 75-85cm. En jaksa selittää mikä este tuli minkökin jälkeen ku ette kummiskaan ymmärtäis mittään, kun selittäisin niin sekavasti. Nyt Liisa käski tulla ihan lähelle esteitä, sain sen tulemaan ihan juureen ja kokoamaan itsensä lyhyemmäksi ja terävemmäksi takaa. Rata meni omasta mielestä ihan jees mut kaarteet oli vähän tiukkoja ja pohja pehmee niin pelotti vähän ponin jalkojen puolesta.

noi kädet kun sain suoriksi niin ois ihan kiva :)
 Loppuun tultiin vielä puomi pysty linja kahella laukalla, pysty oli jottai 80cm. Se sentään onnistu hyvin.
arvatkaas kumpaan suuntaan ollaan menossa? :D
Sitten otettiin loppuverkat. Niissä sitten poni alko keskittyyn ja kuunteli hyvin. Käveltiin loppukäynnit ja annoin ponin seuraavlle tunnille yhelle pikkupikutytölle.

Kisoihin sit ajoin laittaa ponille martingaalin ja itelle kannukset jalkaan niin poni ei saa kiskottua nokkaa ylös ja saan sen takapään aktiivisemmaksi. Toivotaann tosiaan et on hyvä ilma et pääsen sillä ponilla nyt kisoihin.

Huomenna meen kuten tavallista tallille viikonlopuksi niin koitan kirjotella sunnuntaina ainakin launtain koulutunnista.

Kertokaas mitä tykkäsitte tälläsestä postauksesta oliko kuvia liian vähän vai oliko tekstiä liikaa tai liian vähän?
-venppa

1 kommentti:

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos