tiistai 3. syyskuuta 2013

44. tuuppailua ja maastoesteitä

Taas tää kirjotus viivästy... Oli alunperin tarkotus kirjottaa jo perjantaina ennen tallille menoa ja tehä perjantaina videopostaus jossa oisin kertonu mun iltatöistä tallilla mut se sai jäädä kun kuulin et Pena on myyty ja lähtee samana iltana pois. Tuli kiire pakata ja juosta bussiin et ehin vielä kattoon ponia.

No nyt kirjotan vähän rorstain tunnista jossa menin Piskolla. Aluks meillä ois ollu maasto?! joo en ois kyllä minnekkään maastoon menny varsinkaan omalla vakkaritunnilla. Onneks Satu pelasti ja vaihto meille estetunnin. Rakennettiin lävistäjälle kolmoissarja, kuivaamnon sivulle pysty okseri linja kolme metriä ja pelto puolelle pysty okseri linja, sekä toiselle lävistäjälle pysty. Aluks Pisko oli ihan hyvin kuulolla mut sitten jossain vaiheessa jarrut alko puuttumaan. Kolmoissarja meni kaikista parhaiten. Peltolinjalla Pisko vaan vei mua täysillä esteistä yli. No sit Satu käski mun ottaa seis esteitten välillä. Muutaman yrityksen jälkeen poni alko totella ja sen jälkeen mentiin esteetkin mun vauhtia eikä ponin vauhtia. Hypytkin oli pyöreitä ja sujuvia. Mentiin korkeimmillaan jottai 80cm.

Perjantaina tosiaan oli tarkotus tehä videopostua mut en enään halunnu sen jälkeen kun kuulin et Pena lähtee. Tallilla oli jo joskus puoli neljä. Hain Penan sisälle ja Sari jo ootteli siinä. Hain ponin kamat ja sen vanhat päitset. Harjasin ponin kunnolla ja halin sitä minkä kerkesin♥ syötin sille paljon porkkanaa. Sit annoin harjakorin Sarille ja sanoin olevani valmis. Sari kysy et talutanko ponin vinkkaan, vastasin myöntävästi. Takutin ponin pihalle ja kopin nähdessää poni oli vähän silleen et tonnekko kuvittelit mut saavan. Pienen miettimisen jälkeen poni meni koppiin. Laitoin sen kiinni ja ekan se katto et onko heinää pussissa ja kun huomas et ei ollu niin se pukkas mua ja katto silleen et missä mun heinät on. Sanoin ponille heipat ja tulin kopista pois. Sari meni autoon ja lähti viemään Penaa uuteen kotiin. Käänsin selän ja jätin ponin taakseni mutta muistot pysyy meijän kaikkien sydämmissä.
 
Aloin sit hieman haikein mielin tekeen iltöitä. Laittelin heppoja kuntoon ja ravasin hakemassa niitä laitsoilta. Illasta menin sit kuvaamaan Jonppe ja Karkkia pellolle.

Lauantaina sit oli pitkästä aikaa oikea koulutunti Mesen kans. Tunnin piti Sale ja aiheena oli avot, plääh ne on meille vaikeita tai ei silleen et poni ei oisais niitä mut mennään ne aina pää ylhäällä ja juosten läpi. Aluks mentiin ihan pitkin ojin alkukäynnit. Otettiin ohjat ja alettiin verkkaa ravissa, tehtiin joka kulmaan kymmenen metrin voltit jossa asetettiin reilusti sisälle jotta saadaan hepat pohkeesta ohjalle ja niska rennoksi.

Mese meni ihan kivasti, huomas heti et poni oli raspattu viikolla kun ei purrut yhtään vasemmalle. Oikeaan oli selvästi vieläkin helpompi mennä. Alettiin sitten tekemään niin että pitkät sivut käynnissä avoa ja lyhyet sivut ravia ja kulmiin tarvittaessa voltit. Aluks meni ihan hunosti mut sitten ku Sale neuvo miten ponin saa rennoksi edestä alko poni mennä ihan vähän rennommin. Tultiin sit ravissa kokohomma. Jouduin ottamaan pitkällesivulle muutama ympyrä et saan jatkettua paremmin avoa loppuun asti. Oikeaan Mese meni ihan hyvin, vasempaan huomas selvän eron, mutta siihenkin suuntaan alkoin pian sujua.


 
Alettiin sitten tuleen loivaa kiemura uraa vasemmassakiekassa, lähettiin kulman jälkeen tekeen avoa keskelleppäin oikea kylki eellä ja sit tehtiin se puoli ympyrä et päästiin tekeen avoa vasenkylki eellä ja siihen kohti missä vaihettiin suuntaa sai tehdä kuuden metrin voltin. Toivottavasti nyt joku ees ymmärsi miten mentiin :D Tultiin suoraa ravissa koko ajan. Tämä meni paljon paremmin kuin uralla meno. Otettiin sitten lyhyille sivuille laukka ja kymmenen metrin voltit. Vaihettiin suuntaa ja sama oikeaan. Sit kun ei vieläkään onnistu tarpeeksi hyvin nii Sale sano et ajattele et sää halisit sun jalallas ponin mahaa ja se toimi oikeesti poni meni pyöreeksi ja teki samaan aikaan avoa!! Olin ihan super tyytyväinen poniin♥
kuva hieman vinossa siks näyttää et mentäis alamäkeen
Otettiin sit laukkaa vasempaan koko kierrosta. Joka sivulle voltit ja sen jälkeen piti kokeilla muutama askel avoa laukassa. Vasempaan se onnisti ihan mahtavasti aina kun muistin "halata" ponia jaloilla. Sitten laukanvaihon kautta suunnan muutos ja sama vielä toiseenkin suuntaa. Otettiin  loppuun omatoimiset loppuravit ja olin niin tytyväinen poniin ku saattoi vaan olla♥ Varasin itelletoisen vakkari koulutunnin lauantaille jota Sale alkaa pitämään.
 
Sunnuntaina oli sit maastoesteitä pellolla. Mulla oli vähän mietittävää kellä meen siihen, vaihtoehdot oli Pisko, Sauli ja Ville. Mietin et ois ollu kiva hypätä Piskolla pellolla mut todennäkösesti se oisvaan kuskannu mua pitkin peltoa ja juossu esteistä ohi tai täysillä läpi tai jottain muuta katastrooffista ois tapahtunu. Sit mietin Villeä, se kuulemma pelkää kaikkea erikoista ja en ollu koskaan ees menny sillä nii päätin ottaa ihan sen vanhan tutu Saulin.
oon sit  toi kirppu tuolla hepan selässä
 Kannettiin pellolle kaks penkkia, tynnyrit ja sellasen laatikon. Satu ja Jesse teki sellasen yhen tukkiesteen vielä ja kentällä oli okseri ja sellanen tosi kappee este. Laitettiin hepat kuntoon ja kaikille buutsit etusiin. Meillä tosin hajos molemmat ja ne tippu sinne pellolle. Mentiin verkkaileen kentälle ja sit pellolle. Piti ottaa muutama kunnon spurtti ja Saulistakin irtos ihan kivasti. Alettiin tuleen sitä tukia verkka esteeksi. Sit tultiin tynnyriä, kumpikin meni hyvin, mutta Sauli ei oikein liikkunu kunnolla. Sit tultiin se kapea laatikko johon oltiin laitettu risuja päälle. Tultiin se muutaman kerran ohi kun mulla ei ollut jalat kiinni ja suunta hallussa. Lopulta päästiin yli.


joo tyyli vapaa:D
 Tultiin sit sellanen rata et tukki, tynnyri, kapea laatikko, kentälle ja okseri, kapea pyty ja lopuksi vielä tynnyri. Taas mentiin tynnyritä ohi kun tultiin eri suunasta ja se laatiko tuotti edellen vaikeuksia. Alettiin tuleen eka matalampaa ja ei niin kapeeta tuolia. Eka kerralla ohi, mut sit kävin näyttään sen Saulilla tokalla mentiin sit yli. Tuliin sit tukki ja tuoli linja.
olen sukelluksen mailman mestari ja tiiän toi jalka mut satula on koulupainotteinen joten siinä ei oo takan toppauksia ja jalka seilaa sen takia
Sitten tultiin vielä kappee ja korkeempi penkki. Sekin mentiin kahesti ohi mut nekin vain oman huolimatto muuden takia.

Sitten tultiin pitkä rata. Tynnyri, kapea laatikko, kemtälle okseri ja kapea pysty, tynnyri, tukki, tuoli ja penkki. Päästiin rata muuten puhtaasti mut viiminen tuoli kaatu kun Sauli ei jaksanu enään nostaa jalkojaan. Huomaa tosta videotlakin et se väsyy jo. Mut aika kivasti imas nuille muutamalle esteelle. Tultiin vielä tukki ja pikkupenkki. Otettiin kunnon loppuverkat pellolla ja käveltiin ainakin vartti. Pestiin pollet ja kylmättiin jalat, juotettiin melassii ja pästetiin pihalle.

Nyt kun mulla loppuu poni vuodet alan vissiin kisaan sit Saulilla ainakin nyt alustavasti puhuttiin Satun kans niin. Totta kai jatkan Mesellä ja Piskolla vielä kisaamista vaikka en poniluokkia voikkaan kisata. Saulin kans päästäis kisaan koulussakin kunnolla ja jopa kenttäkisoihin, sepä hauska näky pikkutyttö 180cm jätin selässä hyppäämässä maastoesteitä ja kouludoilla tuskin jalat yltää satulan alapuolelle :D
                                  
 
Huomenna meen sit ajamaan ja ehkä ratsimaankin Piskolla, toivottavsti joku tulis kuvaan nii jaksaisin tehä postauskenkin. Ilmottauduin muuten nyt Mesellä ja Piskolla TemRan järkkäämin estekisoihin 75cm molemmilla, jos kenttä on huono niin meen sit Saulilla sen 90cm ääks pitäs vissiin vähän reenata silläkin vaikka se ei oo ees varmaa et hyppäänkö sillä kisoissa.
 
Teen muuten sen Penan ja mun tarinan vasta kun saan ton mun kovalevyn toimimaan ja saan sieltä tänne blogiin kuvia kun  nyt sieltä siirtäminen kestää niin hirveen kauan ja melkein kaikki meijän matskut on siellä.
 
-venppa



6 kommenttia:

  1. Ihana postaus! :D ja aww sauli:3

    VastaaPoista
  2. Miks et todellakaan haluais mennä maastoon omalla vakkaritunnilla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. koska pääsen maastoileen niin paljon kun haluan ja vedän maastoja muille ratsijoille ihan ilman maksua niin en maksa siitä 25€

      Poista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos