maanantai 8. joulukuuta 2014

joulukalenteri │luukku 8

Tämän vuoden kilpailukausi on ohitse ja seuraaviin kisoihin mennään vatsa vuonna 2015. Mutta nyt kurkistetaan viimekauteen ja siihen miten se meni!

  • 19 kilpailua
  • 27 suoritusta
  • 11 ruusuketta
Mentiin kisoja niin onnistuneeti kuin epäonnistuneesti. Monta asiaa olisi voinut tehdä toisin ja monia taas tekemättä, mutta kisa vuosi hyvin opettavainen! Pääsin niin ratsikoulujen p-smmiin ja ypäjälle kunkkareihin! 

Kauden aloitimme koulukilpailuilla Aaltokankaalla ft. Toto. Ne radat oli no reippaita! Toto oli ollut mulla niin vähä aikaa ja itteä jännitti ihan sikana niin mitä siitä voi oottaa lopputulokseksi?!
Ensimmäiset estekisamme kävimme Saaralla seurakisoissa 80cm. Siellä(kin) mentiin vielä melko reippaalla tahdilla ja perusradan viiminen otettiin mukaan joten 4vp ja saatiin stemppipalkinto!

Seuraavana oli vuorossa huhtikuussa järjestetyt kotikisat. 80cm 0vp ja neljänsiksi, tietysti vain kolme palkittiin joten jäätiin ilman ruusuketta. Seuraava luokka 90cm kiellettiin pihalle sarjan A-osalle omien virheideni takia.

 Pikkaralassa starttasimme meidän ensimmäiset aluekisamme. Luokka oli suokkiluokka 80cm. Vieläkään ei ollut ne oikeat palaset loksahtaneet kohilleen kun vauhilla mentiin! Mutta puhtaasti ja jälleen olimme neljänsiä, ensimmäisiä ei sijoittuneita.

 Pian koittikin Pohjois-Suomen Ratsastuskoulujen oppilaiden mestaruudet. Siellä menimme Sallin kanssa juniori osuuden(tietenkin) He C ja 70cm, molemmissa toiselle sialle ja loppu tuloksena olikin juniori mestaruus!

 Voitto putki jatkui edelleen. Ylirannalla Sallin kanssa 80cm AM5 eli 90cm erillisellä uusinnalla.

 "Itku pitkästä ilosta" Iisalmella koitettiin hypätä 90cm avoin alueluokka, huonoin tuloksin. Jo ensimmäisestä esteestä lähtien tuli hankaluuksia, paikaltaa suoraan ylös ja este nurin. Kaksi seuraavaa hyvin ja sarjalle kielto suoraan sekaan, uusiksi A yli ja B:lle taas kielto... Kokonaan oma syy kun en ratsastanut vaan matkustin. Onneks joka reissulta oppii jotain! Jos ei ratsastuksesta niin sitten hevosen lastauksesta ja asuntoauton pukkaamisesta liukkaalla nurmella keskellä yötä..

Kuivasjärven aluekisoissa hypättiin jo 90cm. Rata oli jo rauhallisempi ja  tasaisempi, ainoana ongelmana olikin martingaali joka irtosi vyöstä(kuvassa näkyykin) se häiritsi omaa keskittymistäni kun sen huomasin siitä syystä otimmekin yhden kiellon.

Pitihän se myös käydä Mesellä kisoissa. Kouluahan me mentiin ihan kolmos sijalle asti, helpossa B:ssä kentsujen seurakisoissa.

Syksy saapui ja oli Pohjois-Suomen Suokkimestaruudet. Siellä hyppäsimme 90cm suokkiluokan jossa olimme jälleen neljänsiä ja ensimämisiä ei sijoittuneita, huoh!

 Ja toisena päivänä 90cm kaikille avoimen jossa sijoituimme 2sijalle!

Or:rällä mentiin jälleen 90cm alueluokkana. Rata olisi ollut aivan superhyvä jos olisin saanut ratsastettua paremmin valkoiselle laatikkoesteelle joka loppujen lopuksi tippui alas. Käytiin myös viimeinen uimareissu ottamassa Meressä!♥

Pikkaralan seurakisoissa 80cm, 8vp, hajonnut saapas, hidas tempo, hitaat jalat niin hevosella kuin ratsastajallakin, ei niin onnistuneet kisat. Jälleen kokemusta rikkaampana lähtö kotia!

Koitti Suomenratsujen Kuninkaallisten aika. Siellä hypättiin 80cm 4vp ja 85cm 8vp. Aivan mahtavat kisat oli! Kokemus kasvoi ja ei se derby kenttä ollutkaan niin pelottavan suuri!

Järjestimme syksyllä vielä estekisat joissa hypättiin Piskon kanssa 80cm 0vp ja viidennelle sijalle ja jälleen olin ensimmäinen ei sijoittunut. Silti aivan tosi tyytyväinen poniin joka niin fiksuna hyppäsi kokoradan!

Toton kanssa ei mennytkään ihan niin hyvin. 80cm ja 8vp, yksi kielto ja pudotus. Molemmat sanon omaksi syykseni, mutta ei se puttekaan ollut silloin parhaimmillaan. Joten hyppäsimme vielä ulkopuolisena 90cm joka sekin oli jotain kauheaa. Ei oltu kumpikaan oikein terässä ja hieman harmittaa että nämä jäivät meidän viimeisiksi kisoiksemme.

Pitihän sitä koulukisatkin järjestää. Siellä päästiin Aatun kanssa näyttämään taitomme. C-merkin ohjelmassa toisiksi ja vielä yli kuudellakymmenellä prosentilla.

Mese toimi myös oikein moitteettomasti b-merkin ohjelmassa. Hieman alle 65% ja toinen sija

Piskokin oli aivan super putte ja näytti kaikki hienot puolensa. Sieltä se napsahti B-merkin voitto!
Suomenhevosten halli p-sm:miin oli tarkoitus mennä Totolla, kyytiongelmista johtuen koitettiin mennä Silven kanssa sinne hyppäämään, mutta fiksuina päätettiin kuitenkin jättää hyppäämättä koko kisat.

 Piskon kanssa kävimme kahdissa ulkopuolisissa kisoissa, ylirannalla ja tallinmäellä. Hyppäsimme kummissakin kisoissa 80cm. Ylirannalla päästiin kymppi esteelle asti ja sitten tyli stoppi kokonaan, rata oli muuten hyvä ja Piskoa kehuttiin kauheesti siellä! Tallinmäellä se näytti taasen huonot puolensa ja loppetti hyppäämisen jo toiselle esteelle. No pitäähän sitä antaa muillekkin mahollisuus sijoittua...

Rocon kanssa käytiin kauden viimeiset kilpailut Äimärautiolla marraskuun lopussa. Siellä hyppäsimme 80c, ja 90cm molemmat puhtaasti, koska arvostelu oli A 0.0 niin molemmista lähtivät ruusukkeet mukkaan.

Tähän loppuun vielä väsäsin tälläisen pienen kooste-video tyyppisen videon. LINKKI VIDEOON


4 kommenttia:

  1. onnee kisa menesstykselle! ja aivan ihana video! :)

    VastaaPoista
  2. Toooosi kiva postaus ja mä tykkäsin ku oli nii paljon kuvia:) Tykkäätkö enemmän Noisetesta vai Reijosta? Miks oot karkkilakossa(erittäin aiheellinen kysymys)? Millon oot syntyny(sori ku utelen)? Käytkö turkalla tunneilla ja jos kyllä ni millon? Jos saisit oman hevosen ja saisit valita sen tiedot ite ni minkä laisen(väri,koko,rotu,luonne,vahvuudet,heikkoudet)ottaisit? Hyvää joulukuun jatkoa(taas)!

    T. Innokas lukija(joka vaihtaa kohta nimen innokkaaksi kyselijäksi)

    VastaaPoista
  3. kiitosta taasen! Reijosta, se on enemmän mun tyylinen kuin Noisku. Tanskan reissulla(elokuussa) päätettiin vaan et alotetaan karkkilakko vuoteen 2015 asti ja sitten lähetään jonnekkin kivaan paikkaan! 26.11.1997. Käyn, miun vakio tunti on torstaina 19-20 ja muinakin päivinä saatan ängetä tunnille jos niissä on tilaa.
    Ihan pikimustan jolla on puolipitkät sukat kolmessa jalassa ja kapea läsi tai pyrstötähti päässä tai voikko jolla on kolmessa jalassa sukka ja läsi päässä. Tai sitten ihan Piskon värinen samanlaisella läsillä, mutta pitemmillä sukilla. Se saisi olla korkea 155-165, suokki tai pv(vain mustana) Luonne olisi kiltti, tempperamenttinen, lutunen(ei se oo luonteen piitte mut ihs.) oppimisen haluinen ja miellyttämisen haluinen. Se saisi olla nuori jota pystyisin itse kouluttamaan eteen päin, mutta sen pitäisi olla sisään ratsastettu. Sillä pitäisi olla liikettä kouluradoille ja ponnua esteradoille!
    Haha tästä tuli tällänen ylipitkä romaani mutta toivottavasti sait vastaukset kysymyksiisi :)

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos