maanantai 1. joulukuuta 2014

joulukalenteri │luukku 1

Eilen en vielä tiennyt että aijon tehdä tänäkin vuonna joulukalenterin, mutta tämän päiväisessä maastossa mieleni muuttui uusien postaus ideoiden myötä ja hieman pitkien postaus välien takia. Sain vihdoin innostusta tähän. Nyt siis tiedossa seuraavat 24 päivää bloggausta! Laittakaahan kommentilla tulemaan, postaus/video aiheita siitä mitä haluatte nähätä ja lukea!

No niin tästä se lähtee!

Tänään päätin (ennen kuin tiesin tekeväni joulukalenterin) kuvata tallipäivä-postauksen kun sitä oli niin paljon toivottu. Sehän sopi paremmin kuin hyvin luukkuun 1!

Pieni tiivistelmä päivästä. Tallille oli tarkoitus mennä jo 11 aikaan mutta myöhästyin bussista, yllätyys... vihdoin yhden aikaan olin tallilla. Kävin alkuun vähän kuvailemassa poneja.


Sitten hain Vilman. Suuntana oli ihanat jäiset maastot ilman satulaa. Onneksi ne olivat kuitenkin jonkun verran sulat niin pystyttiin mennä ihan kaikissa askellajeissa. Mentiin pienistä kinttupoluista lähtien kaiken laisia reittejä, tasapainon lisäämiseksi niin hevoselle kuin minullekkin. Meinasin näet ottaa lähempää kontaktia maankamaraan, laukattiin ihan normaalia rauhallista laukkaa kunnes vasemmalta lähti lentoon kolme pikkulintua ja siitähän Vilma riemastui ja hyppäsi ihan kunnolla sivulle minä siinä vasemmalla kyljellä roikkuen. Sain kuitenkin kiivettyä takasin kyytiin ja matka jatkui normaalisti. Minä tosin hieman varautuneempana. Olen vaan tottunut niihin yksoikosiin mitään pelkäämättömiin aikuisiin heppoihin. Nii ja nähtiin me yks hirvikoirakin joka luuli Vilmaa ihan ilmiselväksi hirveksi ja haukku meille siinä varmaa 5min ja me seistään vaan Vilman kans paikallaan ja ootetaan koiran omistajaa hakemaan sen poies.



Aatun kanssa päätin lähteä käymään kokeilemassa maastakäsin juttuja. Alkuun hieman juoksutin sitä ja sitten alettiin kokeilemaan mitäs me oikein osataankaan?! Ainakin perässä juoksemista! Siinä Aatu oli aivan super. Kun mie kävelin se käveli, mie juoksin se ravas ja minun juostessa lujempaa lähti Aatu laukalle. Pysähdykset tehtiin samalla lailla kuin ennenkin eli nostin toisen käteni sivulle ja pysähyin jolloin Aatu pysähty siihen mun käden kohdalle eikä mun taakse. Peruutuksetkin se ymmärsi nopeasti. On se vaan niin lutunen♥





Päätin maastossa vielä yhden asian. Nimittäin minun ja Vilman viikottaisen reenin sisällön! Nyt kun Vimppu on ollut kuukauden meillä ja ollaan ihan rauhassa tutusteltu toisiimmen niin on aika aloittaa kunnon reeni ja ratsastus jotta Vilman lihaksisto alkaisi kavamaan ja ensi vuoden kisoissa mentäisiin myös sitä koulua muissakin kuin He C luokissa!

  • Mieluiten yksi reilun tunnin mittainen maasto, se sisältää kaikki askellajit, paljon pikkupolkuja joissa taspaino kehittyy ja mieluiten mäkien menemistä ylös alas.
  • Yksi estetunti ja jos se jää välistä niin sitten puomeja/kavalettejä
  • Yksi kunnon koulutunti jossa menen joko kangilla tai joillain apuohjilla. Tällöin on Vilman "pakko" kulkea.
  • Vielä yksi tunti puomeija joko koulu taikka este tehtävien merkeissä.
  • Lisäksi paljon enemmän maastakäsin toimimista joka tilanteeseen. Esim loppukäynnit mennään maasta käsin Vilma minua seuraten, samalla myös muistellen peruutuksia ja pysähdyksiä.



 Mammakin on jo saanut vauvamahaansa näkyviin!



4 kommenttia:

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos