lauantai 12. joulukuuta 2015

luukku 12: kisakausi 2015 pakettiin

Kuten otsikosta jo huomaa, tässä luukussa palataan kuluneeseen kisakauteen ja katsotaan miten se on mennyt.
Tammikuu
Tammikuun 24. starttasin vuoden ensimmäisen luokan. Kisat olivat Tallinmäen viereisessä maneesissa. Siellä ratsuna toimi Silver ja luokka oli 80cm 367.1 tuloksena 0-0, mutta vauhti oli liian hidas sijoille. Kisat olivat hyvä aloitus kaudelle.

Maaliskuu
15.3 oli Turkan perinteiset hiihtoratsastuskilpailut. Minähän sitten innokkaana olin ilmoittautunut vähän liiankin moneen lähtöön. Olin puomiluokassa Vilman perässä, päästiin 1. sijalle. 70cm oli kisojen pääluokka. Siinä ratsastin Vilmalla ja Mesellä, olin myös  Vempulan, Piskon ja Topin perässä suksilla. Sijoituimme Vempulan ja Satun kanssa 1. sijalle. Miian ja Mesen kanssa 2. sijalle. Topin ja Piskon kanssa ei mennyt ihan nappiin ja Vilman kanssa ei uskallettu mennä kovaa.  Nämä kisat ovat ehkä koko vuoden parhaimmat kilpailut. Näissä on aina hauskaa kisata, onnistua, epäonnistua ja tietysti nauraa aivan liikaa!
löysin vain nämä kaksi videota kisoista
linkki videoon

linkki videoon


29.3 Oli kouluratsastuksen Pohjois-Suomen hallimestaruus. Siellä starttasin Piskon kanssa meidän ensimmäiset kouluratsastuskilpailumme. Luokkana toimi Helppo A, joka oli samalla mestaruusluokka. Treenasimme ahkerasti näihin kisoihin ja lähdimme hakemaan hyvää tulosta. Verryttelyssä Pisko näyttu kaikki parhaat puolensa ja heti aitojen sisään päästyä ei ponista ollut mihinkään. Hyvä kun sain sen ensimmäisen kierroksen aikana raville. Se vain tuijotti ja tuijotti ihan kaikkea mitä maneesissa oli. Sillä samalla sekunnilla kun tajusin että Piskoa jännittää, muuttuivat sunnitelmat. Lähdin alkutervehdykseen uudella asenteella. Mehän saadaan hyväksytty tulos tästä luokasta. Niinhän me saimme 53,2% oli lopputulos ja 8/9 oli sijoitus.


Huhtikuu
19.4 Kävimme Piskon kanssa Kuivasjärvellä harjoituskoulukisoissa. Luokkana Helppo B:3. Näissäkin kisoissa Pisko jännittyi radalla ja oli pohkeesta hieman turhan hidas. Ulkokentällä verrytellessä jätkä oli parempi. Prosenteiksi napsahti 59,55% ja olimme viidensiä, ensimmäisiä ei sijoittuneita.


26.4 Kävimme Tallinmäellä hyppäämässa Piskon kanssa 60cm ja Vilman kanssa 70cm ja 80cm. Kaikilla pääsimme esteet yli puhtaasti. Piskon kanssa saimme punavalkoisen ruusukkeen. Vilman kanssa meillä oli meno vielä hyvin haparointia, vaikka esteet pysyivät ylhäällä vauhti ja tahti eivät olleet sitä mikä olisi riittänyt sijoille.



Toukokuu
kävimme hakemassa Aatun ruukkeen
3.5 Oli vuorossa koulukisat kotikentillä. Pääsimme Aatun kanssa ensimmäisiin kisoihimme tälle vuodelle. Starttasin myös Vilmalla. Menin k.n special:in molemmilla hepoilla. Aatu oli oikein hienosti ja saimme 61,8% jolla ylsimme kolmannelle sijalle. Vilman kanssa puolestaan ei mennyt niinkään hyvin. En saanut sitä mitenkään kulkemaan tai tekemään mitään mitä pyysin, prosentteja tuli 57,6% johon olin kuitenkin ihan tyytyväinen. 


23.5 Starttasimme Vilman kanssa meidän ensimmäisen alueluokan tälle kaudelle. Hyppäsimme Pikkaralan Palkinnossa suomenhevosluokka 80cm 0-0 ja pääsimme 2. sijalle. Rata oli hyvä ja sujuva. 


24.5 Oli kotona estekilpailut. Hyppäsin siellä kolme rataa. Aatulla 60cm nollilla ja punavalkoinen ruusuke lähti mukaan. Mimmillä menin 80cm kahdella pudotuksella eli 8vp. Hyypäsin vielä Rocolla 80cm luokan ulkopuolella 0-0 radalla.



Kesäkuu
14.6 Hyppäsimme Kuivasjärvellä ensimmäisen 90cm radan. Pääsimme radan 0-0 tuloksella ja sijoituimme kolmansiksi.


Heinäkuu
5.7 Kävimme Vilman kanssa hyppäämässä Torniossa 90cm jälleen 0-0 tuloksella. Tällä kertaa menimme liian isot ja rauhalliset tiet jotta olisimme päässeet sijoille. Rata oli muuten hyvä, Vilma oli ehkä vähän turhan pitkänä.
linkki videoon


12.7 Meillä oli kotikisat. Hyppäsimme siellä Aatun kanssa 70cm 4vp. Mimmin kanssa 80cm AM5 8vp ja Piskon kanssa 80cm AM5 0-hyl. Vaikka radat eivät olleet mitkään nolla tuloksilla. Olin silti kaikista kolemesta hepasta ylpee. Varsinkin Piskon puhtaasta perusradasta ja uusinnasta(kunhan pääsimme sen menemään uudestaan kahden kiellon jälkeen.
25.7 Olimme Kangasalla kisaamassa. Siellä hyppäsimme meidän ensimmäisen 100cm luokan ja siihen alle menimme suomenhevosille avoin 90cm. Molemmista luokista tulokseksi tuli 4vp yhden pudotuksen takia. Molemmat pudotukset olivat omia virheitäni, mutta kisat olivat muuten todella kivat ja Vilma toimi hyvin vaikka matkustimme edellisenä päivänä monta tuntia.

linkki videoon


Elokuu
1.8 Elokuu alkoi Piskon kanssa seurakisoilla. Hyppäsimme 80cm hylätyllä tuloksella. Kiellettiin kolmannelta esteeltä ulos, mutta saimme jatkaa radan loppuun ja selvisimme loppujenlopuksi kaikista esteistä ylitse. 
2.3 Oli vurostaan aluekilpailut. Ilmottauduin kisoihin Piskolla ja Vilmalla, molemmilla 90cm. Pisko päätti jo verryttelyssä että ei halua hypätä ja sama mielentila oli edelleen radalla. Emme siis ylittäneet ensimmäistäkään estettä meidän ekoista alueestekisoista.

Vilma oli todella hyvä koko radan ajan. Itselläni meni pasmatsekaisin toiseksi viimeisen esteen jälkeen(sen hyppäsimme liian kaukaa ja se tippui). Vilma jäi ristilaukalle ja tahti katosi laukasta kokonaan. Joten saimme kaksi pudotusta uusinnasta. Joka toisaalta harmitti hirveästi koska jos olisin ratsastanut kunnolla loppuun asti olisimme saaneet heittämällä hyvän nolla radan. Pääsimme kuitenkin palkintojen jakoon kolmannelle sijalle. 

23.8 Kävimme Piskon kanssa Kuivasjärvellä koulukilpailuissa. Pisko oli siellä erittäin näppäränä. Ja saimmekin Helppo B:0 luokasta 62,955%. Emme kuitenkaan päässeet sijoituksille asti. Olin kuiteinkin todella tyytyväinen pikkujätkään.

linkki videoon


Syyskuu
1.-4.9 Kauden kohokohta Suomenratsujen Kuninkaalliset. Sinne suuntasimme Vilman kanssa. Hyypäsimme lauantaina 80cm yhdellä pudotuksella ja 90cm hylsyllä, sillä kaaduimme toiseksiviimeisellä esteellä. Rata oli muuten todella hyvä. Sunnuntaina hyppäsimme vielä 85cm radan yhdellä pudotuksella. Kokonaisuudessaan viikonloppu oli oikein mukava kokemus ja kotia lähdettiin hyvillä mielin.


27.9 Turkalla oli estekilpailut. Hyppäsin Aatulla 70cm 4vp yhdestä tiputuksesta. Vilman kanssa menimme 80cm AM5 0-4. Perusrata meni nollilla ja uusinnassa harmillinen kielto toiselle esteelle, paikan ollessa huono. Rata oli muutenkin yhtä haparointia ja ponnistupaikat eivät aina onnistuneet.




Lokakuu
4.10 Kävimme maastotaitokilpailuissa. Sieltä nappasimme luokkavoiton. Erilaiset kisat olivat todella mukavat, sekä hauskaa vaihtelua normaalille treenille.
11.10 Turkalla järjestettiin koulukilpailut. Ratsastin siellä Aatulla ja Vilmalla saman luokan, joka oli Helppo B:0. Aatun kanssa unohdin radan ja A oli hieman tahmea ratsastaa. Prosenteiksi tuli 59,4% ja olimme ensimmäisiä ei sijoittuneita. Vilma oli kisoissa todella hyvän tuntoinen. Se näkyi myös prosenteissa, saimme 61,6% ja kotiin viemisiksi lähti sinivalkoinen ruusuke.



Marraskuu
1.11 Turkalla hyppäsimme kauden päätöskilpailut. Siellä hyppäsimme Aatun kanssa 70cm luokan. Toinen este tippui harmittavasti, loppurata oli paljon parempi. Vilman kanssa menimme 85cm yhdellä pudotuksella, olimme luokassa toisia. Eikä pudotus haitannut yhtään, sillä rata oli muuten todelle hyvä.



Nyt on kisakausi saatu päätökseen  ja  innolla odottan tulevaa kisakautta.

4 kommenttia:

  1. Kiva katsaus vuoden kisatapahtumiin, onnittelut hyvistä tuloksista ja menestystä myös tulevalle kaudelle :)

    VastaaPoista
  2. Tää oli tosi kiva postaus! Tosi kiinnostava ja hyvin tehty! Hyvin on suurimmaksi osaksi mennyt, toivotan onnea seuraavalle kisakaudelle!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos paljon kommentista ja kiva kun tykkäsit! :)

      Poista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos