torstai 24. joulukuuta 2015

maanantain Aatuilut

Maanantaina pääsin taas ratsastamaan Aatulla. Vesi sateen takia kenttä oli jäällä, onneksi lämpötila oli selvästi plussan puolella. Jää oli todella pehmeää ja hokit upposivat ongelmitta siihen. Kävimme myös pellolla laukkaamassa.
Menimme suoraan pellolle kävelemään ja ravamaan. Aatu ei oikein tuntunut pysyvän pystyssä vaan oli kokoajan nenillään pellossa. Päätin lähteä suosiolla kokeilemaan kenttää. Se olikin paljon parempi mitä kuvittelin sen olevan. 

Aloitin nostamalla jalustimet ylös ja menin ilman niitä hetken aikaa. Aloitin käynnissä työstämällä. Tein paljon ympyröitä ja muutamia väistöjä. Jatkoin samaa ravissa ja A tuntui aika kivalle. Se oli roikotti päätään hieman turhan paljon kättäni vasten. Pikku hiljaa sain sen kevyemmäksi. Tein myös paljon tempon vaihteluita ja lisäyksiä ravissa. Ne onnistuivat hyvin ja A kuunteli pidätteitäni ja eteenpäin pyytäviä apuja.
Muutaman kerran Aatu "pukitti" kun pyysin sitä pidentämään askeltaan ja se ei halunnut tehdä kuten pyysin. Kun muistutin sitä uudelleen hieman napakemmin, niin se vastasi apuihin. Toistojen jälkeen se alkoi lisäämään jo paljon paremmin. 

Aatu pysyi lähes kokoajan melko ylhäällä, eikä painunut enään niin alas kuin alkutunnista. 
Otin sitten jalustimet jalkaan ja jatkoi samoja kiemuroita hetken aikaa. Otin myös muutaman laukannoston molempiin kerroksiin ja ne onnistuivat hyvin. Oikea laukka oli selvästi helpompi ja vasempaan taas sain tehdä vähän enemmän töitä, jotta laukka pyöri kunnolla.

Pian kentälle tuotiin kivituhtaa, jotta se oli myös illalla hyvässä kunnossa. Odotettiin ensimmäisen rekallisen kentän ulkopuolella jonka jälkeen sitten lähdimme pellolle ottamaan hieman laukkaa. Aatu ei oikein innostunut pellolla. Salaa toivoin että se olisi edes pikkuisen reippaampaa mennyt, mutta parempi rauhassa kuin reippaasti ja riehuen.


Loppuravit tultiin vielä kentälle ravailemaan ja käveltiin tallia ympäri muutaman kerran. Aatu  oli oikein fiksusti vaikka pelottava sininen rekka kävi kentällä pyörimässä ja toi vielä pelottavampaa kivituhmaa sinne. Hyvä kun sen yli uskalsi mennä!

4 kommenttia:

  1. Millon olit lähdössä ulkomaille? Kiva postaus ja aatu on tosi söpö

    VastaaPoista
  2. tykäätkö sekä ratsastatko Sallilla vielä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viimeksi taisin ratsia sillä vuosi sitten. Jos se olisi isompi niin tykkäisin ratsia sillä, mut se alkaa olla jo liian pieni minulle.

      Poista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos