maanantai 7. joulukuuta 2015

luukku 7: kuvaustarvikkeet

Luukussa 7 pääsette tutustumaan minun kuvaustarvikkeisiin. 
Aloitetaan järjestelmäkameroiden rungoista:

  • Canon EOS 1100D on minun ensimmäinen järjestelmäkamera. Sain sen vuonna 2011 ja se on hoitanut tehtävänsä hyvin loppuun asti. Se oli hyvä harjoittelu kamera, sen kanssa opin ettei kannata vaihdella objektiivejä missä sattuu. Sillä kameran runko likaantui todella pahasti. Videot olivat täynnä mustia ”roskia” eikä kuvatkaan enää ollut niin hyviä. Aloin sitten säästämään rahaa uuteen kameraan ja sainkin sellaisen syntymäpäivälahjaksi vuonna 2014. 1100D on edelleen varakamerana jos sitä tarvitsee vielä joskus.
  • Canon EOS 100D on nykyinen kamerani. Se on pieni ja paljon uudempi kuin edellinen kamerani. Kamerassa on kosketusnäyttö, joka helpottaa tarkentamista ja kuvien/videoiden ottamista. Olen ollut oikein tyytyväinen kameraan ja kuviin mitä sillä kameralla on saatu otettua.

Kameroihin minulla on neljä erilaista objektiivia:

  • EF-S 18-55mm 0.25m/0.8ft tuli 1100D:n mukana. Alkuun minulla ei ollut muuta kuin tämä putki. Silloin piti pärjätä sillä. Myöhemmin sain pidemmän objektiivi, jonka jälkeen en ole kauhean käyttänyt tätä lyhyttä pukea.
  • EF-S 18-55mm 0.25m/0.8ft on juurikin samanmittainen kuin edellisen kameran mukana tullut putki. Muutama parannus siinä on. Se on täysin äänetön tarkentaessaan ja siinä on kuvanvakain.  Tätä lyhyttä putkea käytän melko paljon. Varsinkin kotona eläimiä kuvatessa ja silloin jos pitemmät putket ovat liian pitkiä
  • EF-S 55-250mm 1.1m/3.6ft on eniten käytössä ollut objektiivi. Sen sain 2011 jouluna. Putki on ollut erittäin hyvä ja sillä on ollut hyvä kuvata niin kisoissa kuin kotonakin. Sen saa sopivan kauas ja lähelle.
  • EF- 75-300mm f/4-5.6 III on uusin objektiivi. Sitä en ole vielä päässyt testaamaan kauhean montaa kertaa. Sillä se on liian ”pitkä” kentällä kuvattavaksi. Muutaman kerran olen laittanut sen kameraan kun on kuvattu pellolla ratsastusta, siihen se on oikein sopiva.
Kameroiden mukana on tullut niiden laturit ja muutamat yhdistyspiuhat tietokoneeseen ja telkkariin. Sekä olen ostanut kaksi UV-linssiä suojaamaan pitkiä objektiiveja naarmuilta. Muistikortteja minulta löytyy kaksi kappaletta, molemmat ovat 8GB.
Kameralaukkuna toimii Canonin oma laukku. Se tosin alkaa jäädä pieneksi ja ahtaaksi, varsinkin jos haluan ottaa molemmat pitkät - ja yhden lyhyen objektiivin mukaan. 
Sitten on vielä hieman harvemmin käytetty kameranjalka. Sen saa reilu 160cm korkeaksi ja sillä on erittäin hyvä kuvata kisaratoja ja hiihtoratsastuskisoja. Muutenkin pellolla ratsastusta, mutta vain jos osaa käyttää kameraa ja kolmijalkaa yhtä aikaa. Sen takia jalustan käyttö on jäänyt vähemmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos