torstai 3. joulukuuta 2015

luukku 4: enemmän kuin tuntiputte

Ei kauhean jouluisia ole nämä luukkujen kuvat. Sille ei vaan voi mitään kun lumi ei halua jäädä maahan joten näillä mennään! Tämän kirjoitettua tuli hieman pakkasta ja lunta, mutta nyt sentään on hieman valoisampaa.

Tässä luukussa saatte kuulla hieman Piskon kuulumisia. Siitä en ole pitkään aikaan kirjoittanut vaikka olenkin sillä ratsastanut muutamaan kertaan ja kerran pikkujätkä säikäytti minut pahanpäiväisesti.
postauksen kuvat on otettu sunnuntaina ja kuvaajana toimi Verna
Kuukausi sitten ratsastin Piskolla pari kertaa viikonsisään, ensin ilmansatulaa ja sitten satulalla. Se tuntui molemmilla kerroilla hieman jäykältä ja loppuraveissa kompuroi etusillaan. Toisen ratsastus kerran jälkeen Pisko ei meinannut kävellä puhtaasti. Sillä ei ollut lämpöä tai nestettä missään jalassa, se oli vaan todella tönkkö. Seuravalla viikolla se ontui! Olin ihan varma että sillä on jotain jaloissa tms. 

Syyksi selvisi kuitenkin epäsopiva satula ja loimettomat yöt. Pisko asuu nykyään pihatossa, raasu vaan ei oikein uskalla mennä pihattokoppiin yksinään. Ollaan opeteltu siellä olemista aina ruoka-aikaan ja silloin se on ihan nätisti kopissa. Piskolla ei ole ollut sateisina öinä loimea jolloin jo valmiiksi jumissa ollut selkä meni kipeämmäksi. Tämän jälkeen sillä on ollut aina yöllä loimi ja päiviksi poissa, että se saa käydä myös piehtaroimassa ja ei aivan totu pelkkään vällyn alla seisomiseen. Viikonloppuna kävi toppaaja satula on nyt sopiva, sen huomaa ponin liikkeestä ja omasta eteenpäin pyrkivyydestä.

Kuten kuvista näkee Piskollakin on alettu käyttämään neopreeni-suojia. Kun sillä on joku outo patti vasemmassa etusessa, vuohisen yläpuolella. Sitä ei ole tutkittu klinikalla, mutta eläinlääkäri on katsonut sen. Jos se alkaa isommin vaivaamaan pääsee jätkä käymään lääkärissä. Suojat ovat pehmustamassa jalkojen yhteen osumista ja näin 'pattiin' osumista.
Viime viikolla pääsin kolmesti ratsastamaan Piskolla. Millään kerralla en mennyt kuin reilun puolituntia. Torstaina käytiin vaan humputtelemassa ilmansatulaa. Pisko oli tosi reippaalla päällä ja sain enemmän pidättää kuin pyytää eteenpäin. "Hypättiin" muutaman kerran kouluaidan yli, hups! Pisko niin tykkäsi siitä, pitää katsoa jos jossain välissä päästäisiin hyppimään jotain pieniä.

Perjantaina mentiin jälleen ilmansatulaa ja tällä kertaa poni oli mitä mahtavin kouluputte! Mentiin alkuun paljon väistöjä ja avoja . Ne onnistuivat yllättävän hyvin verrattuna edellispäivän Duracel - pupuun. Tuona päivänä se laittoi kaikki keskittymisensä minuun ja saatiin tehtyä vastalaukka ympyröitä sekä meidän ensimmäinen vastalaukka kahdeksikko. Tuli ihan hirveä hinku päästä kisaamaan koulua tämän pienen puten kanssa. Toivottavasti ensivuonna pääsemme käymään useammat koulukisat kuin tällä kaudella.

Sunnuntaina käväsimme maaston vedossa ja sen jälkeen hieman pellolla. Piskolla oli topattu satula ja se liikkui kivasti sen kanssa. Maastossa meillä on vahvempi kuolain koska asiakkaita oli perässä ja silloin on oltava jarrut. Siitä syystä myös peltokuvissa on niveltä vahvempi kuolain. 


7 kommenttia:

  1. Teidän meno näyttää kivalta kuvissa sekä muutenkin kun katsoo tallilla! Pisko näyttää kunnon kouluputelta kun meet sillä ja mie lähen teiän kisahoitajaksi sitten koulukisoihin, jos sinne ajattelit kisakaudella lähteä :D +Sun joulukalenteria on tosi kiva lukee :)

    VastaaPoista
  2. Millos tulee lisää bennrikisasta?

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva postaus ja kivoja kuvia! :) Piskon satula tuntuikin toppauksen jälkeen mukavalta! :)

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos