maanantai 2. joulukuuta 2013

76. Joulukalenteri ~ luukku 2

Tänään aukeaa toinen luukku! Tiedossa pientä kuvallista postausta viikonlopusta.
 
Perjantaina ei siis ollut koulua ja ajattelin nukkua oikein pitkään, no kuinkas kävikään oli ylhäällä kaheksan aikaan enkä todellakaan saanut unta... Päätin sitten et lähen kaupunkiin. Siellä sit Liisa soitti ja kysy et millon meen niille ja missä oon? Oltiin sit ihan lähellä toisia nii käytiin yhessä vähän kierteleen kauppoja ja Liisa anto mulle siinä sit sen ostaman synttäri lahjan mulle.

Tää harja on oikeesti nii ihana ku kaikki hehkuttaa!

Mentiin sieltä sit Miialle ja niitten kyydillä meijän kautta tallille. Tai oikeestaan  makaamaan sisälle sohvalle ja kattoon kokkiohjelmia. Mentiin joskus puoli viien aikaan talliin. Ei tehty illasta mitään mainittavaa.
 
Lauantaina tehtiin normisti aamutalli seittemän aikaan. Miia meni siihen ekalle tunnille nii haki sit Viltsun sisälle ja mie kävin siinä siten vaihtaan itelle ratsikamat. Kuvailin vähän Miian tuntia ja sit kävin laittaa Mesen valmiiksi omalle tunnille.
tää oli vissii ainut kuva minkä miia säästi :D

Meillä oli siis tunnilla väistöjä ja ravin lyhennyksiä sekä pidennyksiä. Lyhennykset meni hyvin ja pidennyksissä mentiin niiku joku laama konsanaan.
tälleen me mentiin xd
Ei ollu oikein tuuppailu fiilis ja päätin sitten vaan naureskella koko tunnin siellä ponin selässä ja Sale yrittää saaha mut aisoihin ja käskee lopettaa nauramisen ja ratsastaa mut oli vaan vähän turhan väsynyt olo johonkin sellaseen tylsään tuuppailuun. Silti sieltä ponista irtos ihan kivojakin pätkiä aina kun jätti nauramisen vähemmälle ja ajattelemisen enemmälle!


En ymmärrä miks mulla oli tollanen vähän vajaampi olo mut kaikilla oli ainakin hauskaa ku ne katto mua! Jos ens viikolla koittas vähän paremmin skarpata.
 
Sale sit alko jutteleen jottai siinä ihan lopussa ja me jotenkin vaan valutaan siihen salen viereen kuunteleen ja sit nauretaan yhessä toisillemme ku ollaan nii urpoja♥
mun poni karkas :o


Tälleen me aina ollaan mut mulla on yleensä heppa. Onneks Sale lähtee vatsa vuojen vaihteessa sinne Tanskaan nii päästään vielä urpoileen moneksi lauantai aamuksi tonne kentälle.
 
Loppu päivä menikin sit sisällä ku tehtiin ihan urakalla paperi hommia Miian, Satun ja Salen kans. Meillä oli siinä kolme konetta ja paljon paperia, samalla värkättiin vuojen 2014 seinäkalenteria joka tulee myyntiin sit ku saahaan painatettua ne.
Onneks illasta pääsin sit Piskon kyytiin ja tällä kertaa ratsastinkin oikeesti ja Pisko oli niin unelma!♥ Se kuunteli mua tosi hyvin ja sain sen kulkemaan niska korkeimpana kohtana. Tehtiin väistöjä, avoja, sulkuja, pysähyksiä, siirtymiä, nostoja, laukan vaihtoja jne. Pisko oli niin unelma vaikka hieman kuumahtikin siinä kun Satu hyppäs Venlalla samaan aikaan.
 
Ihan illasta sit järkättiin Toton tavroita jota Sale toi ihan hirveesti lisää kotoaan. Miljoonittain harjoja, kuolaimia, suittia, loimi, letityskummareita ymsyms. Sain sit siitä muutaman kivan harjan mun ommaan kisapakkiinki. Ja nyt oon vähän paremmin perillä mitä kaikkea se heppa oikein omistaa.
 
Sunnuntain sit kuvailin Miiaa ja Liisaa pellolla.








 
Sit kävin ratsimassa Totolla. Miia kuvaili meitä mut oli nii pimmeetä jo et kuvista ei tullu mittään  joten joudutte tyytymään pelkkään tekstiin.  Käppäiltiin aluksi muutama kiekka ja sit keräsin ohjat ja alkoin ravileen. Tein voltteja ja ympyröitä molempiin suuntiin. Toto tuntu kivalta ja helpolta ratsastaa. Tein myös pysähyksiä ja liikkeelle lähtöjä, ne suju ihan hyvin.
kaappasin videolta nii laatu siks huono
Käytiin sit pellolla vähän päästättelemässä ja oli Totolla hauskaa! Siellä se porskutti menemään ja mie istun kyydissä, hymy korvissa asti. Palasin sit takas kentälle ja kävelin ainakin viis minuuttii ennen kun jatkoin työskentelyy. Mentiin hetki vielä ravissa ja sit otin muutamia nostoja lyhyillä sivuilla. Sitten laukka-seis-laukka siirtymii, muutaman kerran näissä ei tullut täsmälliset avut joten Toto ei oikein tiennyt mitä tehä. Muutaman kerran jälkeen sain paremmat nostot ja rauhalliset pysähtymiset ilman töksähdystä.
Tein loppuun paljon ravityöskentelyä kun kenttä oli hieman liukas ja Toto ehkä hieman varoikin sitä kaarteissa. Loivat kiemurat ja kolmikaariset onnistu aika kivasti  ja Toutou taipui kokorungostaan kaarteissa ja suorilla meni suoraan. Loppuun otin avoja aluksi käynnissä ja sit ravissa, vasempaan kierrokseen meni hyvin mut oikeeseen tein jotain väärin kun Toto meni ku joku banaani, Toto on siis niin hyväksi koulutettu että se alkaa kulkemaan mutkalla jos ei istu suorassa. "Mikä mahtava opetus hepa mulle, joka on syntynyt kieroon istumaan!" Lopulta sain sen kin onnistumaan jotenkin ja ravilin muutaman kiekan pitemmällä ohjalla ja kävin käveleen tallin ympäri pari kertaa.
 
Myöhemmin oli sit seuranpikakokous tai jottai,  mut siellä päätettiin Apassionaatasta jonne ollaan menossa 8.2.1014 siihen ilta näytökseen.  Ja sit 14.12.2013 on koulukisat! Sinne siis Totolla ja varmaan Piskolla.
 


Mitä tykkäsitte tälläsestä postauskesta? Kommenttia!
+ huomenna tulee sit erikoispostausta
 
-venppa

4 kommenttia:

  1. Tosi kiva postaus ! :) Tätä oli mukava lukee ku oli paljon kuvia ja virheetöntä tekstiä! :))

    VastaaPoista
  2. Oli kiva postaus kuten aina :) Mekin saatetaan tulla Apassionataan kun en sinne HIHSsiin päässy.

    VastaaPoista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos