sunnuntai 8. joulukuuta 2013

81. Joulukalenteri ~ luukku 7

Meillä oli estevalkka Peltokoskella Rocon kans,  lauantaina klo 16-17.
kesä 2012
 
Laitettiin Miian kans mulle ja Satulle skä meijän ratsuille kamat valmiiksi hyvissä ajoin. Haettiin ponit sisään, harjattiin ne ja laitettiin kuletussuojat sekä loimi päälle. Laitettiin hepat koppiin ja tavarat autoon, eikun kohti kuivasjärveä. Kuikulla otettiin ponit ulos ja kamat päälle. Käppäiltiin maneesiin.
Alettiin aikalailla samantien ravaileen. Roco tuntu painavalta eestä ja painoikin käelle aikalailla, ekä halunnut kääntyä hyvin. Tein sit paljon siirtymiä ja laukan nostoja. Roco oli vieläkin hieman painava eestä varsinkin vasemmalta. Mutta kokoajan parani mitä enemmän työstin sitä. Aloitettiin ihan puomitehtävällä ravissa. Tultiin päätyympyrällä  kolmeapuomia kahdenaskeleen väleinä. Tämä meni hyvin. Jouduin oikeesti ratsastmaan Rocon puomilta toiselle että tullaan keskelle ja samassa temmossa kokoajan. Vaihettiin sit suunta ja tultiin vasemmasta, tämä kierros oli hitusen vaikeempi koska Roco puski viimisen puomin yli ulkolapa eellä ja turhan ulkoreunasta, sain tämän seuraavlla kerralla jo korjattua. Otettiin samaa laukassa. Vasemmassa osui joka kerta askeleet hyvin. Oikeessa taas ei meinannu oikein askeleet passata kun et ite tiennyt et ottaako kiinni vai pidentäiskö ja yleensä jäi siihen pisteeseen et otin muutaman puolipidätteen ja toivoin et osutaan kohalle. Ankki käski sit ratsastaa puomille, no minä kilttinä tyttönä ratsastin ja katos ponillahan osu askeleet kohilleen!
Sitten alettiin tuleen samanlaista jumppaa laukassa ja ympyrän toisessa päässä oli pysty. Tämä meni ihan hyvin paitsi pystyle tuli hassuja hyppyjä ja laukka ei pyörinyt. Nämäkin saatiin korjattua pois ja Roco oli ihan kiva ratsastaa, kun se on nii rehellinen menijä ja kertoo heti jos kuski ei päätä paikkaa mistä hypätään tai missä laukataan.
Vaihettiin tehtävää ja jatkettiin siitä jumppikselta kolmelaukan kaarevalla pystylle josta oli kuuslaukka okserille suoralla linjalla. Tämä meni hyvin vaikka pojan pää olikin vähän alhaalla. Tämän jälkeen lisättiin siihen loppuun kolmen esteen suora jumppis joka oli hieman hankala ku Ronksu ei oikein tajunnu sitä ja vauhti hyyty. Tämän perään lisättiin sitten sama pysty ja kolmelaukka kaarevalla jumppis kolmelaukkaa ja portti.
Otettiin sit ihan uus rata, pysty kolmelaukka jumppis kolmelaukka portti kuuslaukkaa suoralla linjalla okseri, suunnanvaihtoeste ja suora jumppis toisesta suunnasta. Tämä rata meni aika kivasti, hieman oli kääntämis vaikeuksia suunnanvaihto esteen jälkeen ku en muistanu käåyttää ulkojalkaa tarpeeksi.
Loppu ratana. Se alkoi  suoralta jumpalta, pystylle kolmelaukkaa jumppis kolmelaukkaa portti kuuslaukkaa okseri, suunnanvaihto este ja suora jumppis näin sen piti mennä mut suunnnanvaihtoesteelle tuli isohyppy ja ajauduttiin vähän pitkälle nii tultiin se portti siitä matkalta, jatkettiin sit jumpalle ja siitä okseri pysty linjalle, suunnanvaihto esteelle ja loppuun Ankki käski tulla uuestaan suunnanvaihtoesteen toisesta suunnasta ja tällä kertaa este nousi johonkin 100cm. Muuten kaikki estet olikin 60-80cm
Oli oikein kiva valkka ja Rocokin kuunteli sit looppuun paremmin ja Ankkikin kehu meitä!
 
-venppa


5 kommenttia:

  1. Tiedätö sää että mikä toi raviohjelma on tai siis niinku mikä vuotinen siellä turkan kouluratsastus kisoisssa on? Pystyisitkö laittaa linkkiä siitä kouluradasta?:DD

    VastaaPoista
  2. Oliko tuo valkonen poni tuossa videolla mese? Ja kuinka kaukana tämä maneesi on teiltä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei ollu ku fuksi ja tää on jottai 20kilsan päässä, mut lähin maneesi on 3 kilsan päässä :)

      Poista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos