sunnuntai 8. joulukuuta 2013

82. Joulukalenteri ~ luukku 8

Yks ja puoli tuntia koulureeniä kisoihin, artsuna toimi Pisko!
 
Menin siis lauantaina tunnilla Piskolla. Ennen tuntia käytiin ajeleen Ponsulla nii olin sit Piskolla käressä ilman penkkii pomppimassa. Oli ihan kivaa mennä sellasta ravurin ravii pitkin peltoo pikku vaaviperässä jousten.
 
Tunnilla otettiin itsenäiset raviverryttelyt ja Pisko tuntu aika kivalta. Eikä pahasti ollutkaan mutkalla. Tehtiin verkan jälkeen tavissa päätyympyrällä silleen  et aijan puolella mentiin sisälle asettuen sulkua ja sit keskemmällä ulospäin asettuen "vastasulkua". Tässä Pisko taipu kivasti sisälle ja sulkuonnistu hyvin, ulospäin asetus olikin sit  yhtä myrkkyä ja se ei oikein onnistunut. Vasta sen jälkeen ku Sale tuli käestä pitäen näyttään missä asennossa se pitää mennä saatiin jonkin laista ymmärrystä siihen ja sehän sujui ihan jees vaikka asetus oli edelleen hukassa tai kun sai asetuksen ei poni siirtynyt pois pohkeen päältä vaan puski vastaan. Vaihettiin sitten suuntaa ja tähän kierrokseen sehän onnistui ihan mahtavasti! 
oon vissii ite vähän kallellaan!
 Pidettiin välikäynnit ja Sale anto samalla vähän vinkkejä miten saahaan heppa toimiin paremmin tehtävällä. Aloittettiin sit laukka tehtävä. Kuivaamon sivulla oikeeta laukka, lyhyet sivut harjotusravissa ja voltin keskelle, pellon puoleinen sivu vasentalaukka(eli vastalaukka). Aloitettiin sit tehtävä. Menin suoraa siihen vastalaukkaan kun ajattelin et ei Pisko kummiskaan nosta sitä. No kuinkans kävikään ekalla nousi vasenlaukka! ja pysyi jopa kulman yli vasemmassa. Ravissa sain Piskon pienillä puolipidätteillä pysymään korkeassa muodossa. Ehin tehä tätä tehtävää varmaan kolmekertaa kunnes Aatu pisti shoun käyntiin ja oli jättää Miian maisteleen lunta. Olin jo kiekan aikasemmin sanonu et en vaiha Átomiin ku meen kerraki Piskolla hyvin! No kuina kävikään Sale huutaa et Venppa alas sieltä ja Adoniksen selkään! ja Miia on vaan et musta ei oo rodeoratsastakasi ja tuli alas sieltä ja Piskon kyytiin.
pahoittelen video laatua

mie vaan halin piskoa ja oon silleet et "ei tää oo sun vika et vaihan tolle toiselle"♥
 Mie sit kiipesin Aatun kyytiin ja kyllähän se mullekkin kyytiä anto. Pukkia pukin perään. loppua kohti loppu Atomilta puhti ja alkoi se rauhottumaan. Ravissahan tämä pikkuherra kulkee jo oikein mallikkaasti.

 ei ollu mitään pikkupukkeja

kunnon könö D:
 
Tänään oli tarkotus et Miia kuvais meitä mut suunnitelmat muuttu ja lähettiinkin ajamaan Venlalla reellä... Se oiskin sit ihan omatarina miten se päätty mut hypätäämpä siitä takas Piskoon.
Verkkailin siinä ravissa ja tein siirtymiä ja vähän k.n specialin pätkiä. Otin laukan nostoja ja Pisko oli aika makee ratsia. Se meni oikeesti hyvin, Satukin sano et se kulkee hienosti ja olin niiin ylpee pikkusesta jätkästä. Pyysin sit Miian tuomariksi ja ratsin sen k.n specialin radan ku en muistanu perusmerkkiä. Eka kerta meni vähän mutkitellen eikä Pisko oikein tahtonut loivillakiemuroilla asettua  vaan ois halunnu mennä suoraan. Keski pysähyksessä ois pitäny pojan mielestä peruuttaa ja pomppia eikä lähteä eteen. Laukat tosin nousi hyvin ja laukasta käyntiin tuli vähä töksähtäen mut kummiskin suoraan käyntiin.
 
Tässä välissä Miia meni sisälle ja mie menin radan vielä uuestaan läpi ja se meni jo paljon paremmin. Siinä sit päätin et meen Piskolla sen k.n specialin ja Totolla perusmerkin. Otin vielä laukkaa lävistäjillä ja aina käyntiin, lyhyellä sivulla uusnosto. Tämän jälkeen mentiin käymään pellolla kevyesti ravaileen. Paitsi kotiappäin oltiin pikkujätkän mielestä Vermon loppusuoralla ku alkoi se jalka venyä sen verran paljon, mentiin sit kentälle asti reippasti. Ravailin pitkin ohjin muutaman kiekan ja sit kävelin tallia ympäri. Vein pojan sisälle ja se sit autteli meitä valmisteleen iltatallia ja Miiaa tekeen iltaruoat siinä keittiön ovella. Oli niin ihana viikonloppu taas vaihteeksi! Ens viikolla sit kisat ja pikkujoulut.
 
-venppa




6 kommenttia:

  1. Kiva ett' joku muuki tietää miltä tommoset pukit tuntuu xd Vielä ko Leisku vetelee ne niin äkäsesti että nytkähtää ärsyttävästi

    VastaaPoista
  2. kiva postaus :)! osaat kyllä toooosi hyvin ratsastaa... mikset laita tota videoa blogin puolelle missä Miia meinasi tippua ja oli tuollaiset huonolaatuiset neljä kuvaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitti! ja en jaksanu muokata vain yhtä videoo eka YouTube muotoon ja sit sieltä tänne, mut laitan sit sen ku miia laittaa oman bloginpuolelle sen :)

      Poista
  3. Onko tuo Adonis tarkistettu ettei se vaan ole kipeä? Sen verran paljon se pukittelee.. Mutta ei siinä pysyt kyllä tosi hyvin tuolla kyydissä pukkeista huolimatta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei oo kipeä ja alkaa vain pukitteleen silloin kun joutuu pois omalta mukavuus alueelta, eli jos sillä vaan humputtelin menemään ei vastalauseita tulis, mut Miia ratsasti sillä ihan kunnolla alusta asti niin alkoi pikkuherraa tympäseen, tekee vähän samaa ku pena teki aluksi, hetikun töihin joutu alko riehumaan... mut kun ymmärsi et ei pukeilla selästä saanu nii sitten lopetti sen

      Poista

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos