maanantai 16. joulukuuta 2013

88. Joulukalenteri ~ luukku 14

Pitkään odotetut koulukisat!
 
Vihdoin oli lauantai, kisapäivä. Näitä kisoja ollaankin jo kaivattu. Jotain tekemistä tavalliseen arkeen. Kisat olivat siis Turkalla joten ei tarttenu kauheen kauvas lähtiä kisaileen. Menin siellä Piskolla ja Totolla k.n specialin. Tarkoituksena oli vain päästä yli 50% läpi molemmilla. Miten siinä sit kävikään....
 Tultiin Toton kans ykkösiksi ja Piskolla toisiksi♥ on ne vaan maailman ihanimpia putteja!
 
En jaksa kirjotella koko päivästä nii tässä tällänen lyhyt kirjotus lauantaista.
Kävin laittaan Totolle kamat päälle ja otin sen ulos. Toto oli jo käynyt yhen radan alle joten ei tarvinut kuin ratsia se oikein päin ja mulle kivaksi. Meillä oli verkka ison laitsan alhaalla, eli tavallaan pellolla. Toto vähän kuumahti siellä joten päätin jättää verkan kentälle. Olin luokassani ekan. Joten  lähin verkkaileen heti kun edellinen luokka oli loppunu. Tein siinä kouluaijan sisällä samoja juttuja mitä ite radalla oli ja Toto tuntukin toosi kivalta. Edellisen luokan palkintojen jaon jälkeen päästiin alottaan rata.

Itse rata meni omasta mielestä ihan sikahyvin siihen nähen miten vähän oon nyt Totolla ratsiin. Laukka lävistäjillä Toto veny ja veny kaulastaan mut muuten kulkikin aika kivasti. Kuten paperista huomasi. Toisella laukka ympyrällä toutou painoi sisälle, tässä painoin ehkä turhan äkkinäisesti pohkeella jolloin takapää vaihtolaukan. Korjasin laukan sit melkonopeasti oikeeksi. Ja loppu rata menikin ihan jees. Prosentteja saatiin 58,60% ja laitan tähän nää lopun tekstit. " lopussa vähän kuumahti => rikkoja, muuten kiva ja tasainen rata. Vakaa istunta"
Taas tää teki tän eikä anna laittaa videoo tähän nii käykääpä kattoon se TÄÄLTÄ

Pisko kin oli menny jo muutaman radan alle. Sen takia jätin verkan ihan lyhyeksi. Hyppäsin siis kyytiin kun mua edellinen ratsukko oli kentällä odottamassa vuoroaan. Eli mulle jäi verkka aikaa 5min + se aika kun tuomari kirjoitti loppuun kommentit. Meijän lyhyt verkka koostui yrityksestä ravata normaalisti ja vasemman laukan nostosta. Pisko tosiaan tarjos mulle kokoajan oikeeta laukkaa vaikka kevensin ja pyysin normaalia ravi. Päästin sit ohjaa kunnolla poies käestä ja "potkasin" Piskon reippaaseen raviin, se tepsi ja lisäykset tuli. Päästiin ravaan normaalisti. Ja sit se vasen laukka... kokoajan tuli oikeeta ja kun oli niin pieni alue siinä kentällä missä sai mennä nii ei kaarevaa uraa oikein löytyny mistä laukan ois saanu hyvin nostettua. Sitten se yhtäkkiä tuli ja laukattiin pitkäsivu. Käyntiin ja verkka loppu siihen! Verkan ideana olikin vaan löytää vasenlaukka ja kunnon ravi. Käppäiltiin vielä hetki ja sitten päästiin puomesita tehdyn kouluaijan sisällä.
Ihan ekana kävin viemässä Piskon kulmiin ku se ei halunnu mennä sinne edellisten suoristustenkaan aikana. Melko nopeasti Pisko älysikin et ei ole vaihtoehtoa mennäkkö vai eikö mennä, oli mentävä vaikka itkien sinne! Nostin vielä kerran vasemman laukan ja sehän tuli kuin minkäkin hienon kouluponin tavoin.
Sale antoi  lähtömerkin ja tein vielä voltin ennen kuin lähdin radalle. Rata meni ihan jees. Edelleenkään ei kulmiin menty kauheen syvälle mut ihan hyvin puomejapelkääväksi pikkujätkäksi se siellä porskutti menemään. Yhdessä kohti Pisko kuuli jottai pelottavaa ja otti lähöt pellon päädyn puolelta kun olin menossa ravilla lävistäjälle. Otin sit rauhallisesti ponin käyntiin ja jatkoin rataa. Jopa laukasta käyntiin siirtyminen onnistui, kun ovelasti ratsastin kohti puomia jota pikkunen ei missään nimessä vapaaehtoisesti ylittäis varsinkaan kun jarrutin istunnalla samalla ja saatiinkin siitä sit 6½! En ois uskonu et se niin hyvin onnistu, parhaiten koskaan kellään. Prosentteja saatiin 57% ja lopputeksteissä oli "tarkasti keskilinjoille ja pisteisiin, hyvä eleetön istunta. Hyvä rata! :)"
TÄÄLTÄ löydät kisaradan.

Molemmat pollet yllätti mut ihan täysin ja toosi positiivisesti♥! Ihan mahtava lopetus kisakaudelle.

-venppa
 
p.s videot aika pimeitä ku alko jo aikalailla hämärtään viimisessä luokassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos