maanantai 9. joulukuuta 2013

83. Joulukalenteri ~ luukku 9

1. Kuinka kauan sulla menee yleensä aikaa jos ratsastat normaalisti mesen ja piskon?
- Jos meen opetetutun tunnin/ valkan niin sen tunnin, itsenäisesti meen sit 30min-1,30h riippuen mitä teen.
2. Ootko ikinä harkinnu tekeväsi mitään toisin (liittyen turkkaan esimerkiksi)?
- nukkuisin enemmän sekä tallilla ja kotona
3. Millon kävit mesen kans ekoissa kisoissa? Entä piskon?
Meesun kans ekat kisat kotona oli 29.8.2011 ne oli estekisat ja menin 70cm luokan, sijoituttiin ekoiksi.
Ja ekat kisat muualla oli aaltokankaalla syksyllä 2011
Piskon kans  ekat kisat oli aaltokankaalla 24.11.2012 

4. Aijotko kisata totolla?
-Aijon
5. Lempivalmentaja/ope sun ratsastusuran aikana?
- Ankki, Sale, Satu ja Liisa
6. Tärkein esine/asia mitä ilman et voi elää?
- ruokaa♥
7. Onko sulla ollu ikinä ennen totoa vuokra/ylläpitoheppaa?
- ei oo ollu
8. Parhaat piirteet sun ystävissä? Entä poneissa (siis mese&pisko)?
- kaverit on luotettavia,  hauskoja jne♥. Mese on nii samaistunu muhun et on söpöä ku se mököttää mulle jos en oo ratsinu sillä pitkään aikaan:3 Piskon taas oon ratsinu ihan "mun" hepaksi et ku istun kyytiin ponikin rentoutuu ja ku se antaa mulle lähes aina kiinni tarhasta vaikka oiskin muitajuossu karkuun.
9. Paras tv-sarja?
- arrow ja vampyyrin päiväkirjat
10. Lempielokuva?
- kaikki fast and fourioussit, twailaitit, underworldit
11. Ootko käyny viime aikoina aaltsikalla?
- joskus syksyllä kävin kattoon ku Sonja ratsi siellä, viimeksi oon ratsinu aaltsikan hepoilla kesällä 2012 ja se on viiminen kerta ku siellä ratsin.
12. Kuka on sun kolmas kisaponi?
- poni? Meesu ja Pisko on vaa poneja ja sit Roco ja Toto heppoi, eli noi neljä :)
13. Minkälainen oli eka kerta Mesen kanssa?
- En oikeestaan muista siitä mittään muuta ku meitä molempii jännitti ihan hirveesti, mut rakastuin poniin samantien, en tiiä mikä siinä oli niin täydellistä. Mut jo toisella kerralla veettiin täysiä mettässä Satun ja Katin kans♥
14. Paljoa oot hypänny Mesellä?
- 110cm
15. Paljoa oot hypänny Piskolla?
-105cm
16. Minkälainen oli eka kerta Piskolla?
- No tota.... mentiin mutkalla, lavat eellä puskien, pohjetta kunnioittamatta, lujaa, väärää laukkaa. Ei siis ollut mitään kaunista katsottavaa. Pisko oli tosi vaikea ratsastaa mutta silti päätin alkaa ratsastamaan sillä.
tää oli vissiin toinen kerta ponin kyytissä

17. Onko sulla ollu vuokraheppaa?

- ei
18. Elämäsi hevonen?
- Osku♥
piekkupoika♥

19. Elämäsi poni?
- Meesu♥

20. Parhaat kaverit top 3?
- Miia, Jonppe, Liisa & Susku
21. Talliporukka top 5 ?
- Miia, Jonppe, Selina, Liisa, Sale & Satu
22. Mikä on sun parasmuisto Mesestä, niinku sen kanssa?
- ei mulla oo meesun kans ku hyviä muistoja♥ paitsi se ei oo hyvä ku kuulin niitä meesun etujaloista ja sillon luulin et en enään koskaan pääse ponin kyytin, kunnes Satu mulle soitti eräänä päivä et haluutko alkaa kuntouttaan Meseä?!
23. mikä puhelin sulla on?
- samsung galaxy trend
24. montako ruusuketta oot saanu?
- 31
25. monta sinivalkosta ruusuketta sulla on?
- 7
26. korkein hyppäämäsi este?
- 128cm jos rarkkoja ollaan
27. parhaimmat prosentit koulukisoista?
- 65,3 %
28. entä huonoimma?
- 53,6 %
29. Miten sun vanhemmat suhtautui siihen että aloit olemaan tallilla niin paljon?
- eihan hyvin ku ne tietää et oon siellä töissä ja oon hyvässä seurassa, enkä vaikka kaupungilla ryyppäämässä.
30. Millasta oli olla parina ensimmäistä kuukautta turkalla? Siis oliko ihan samanlaista niin kuin nykyjään vai kyselitkö paljon että missä on mikäkin juttu ja miten se tehdään?
- Ihan kaikkihan on muuttunut siellä mun alkuajoista tähän päivään! Sillon oli vaan kaks siirtotallii, viis heppa ja tunneista ei ollu tietookaan. Nykyään on iso 15hepan talli ja pihatto jossa vaavit on, tunnit pyörii 6kertaa viikko. Aluks kaikki oli mulle uutta, mutta osasin jo aikapaljon hevosmiestaitoja ennen turkkaakin ku oltiin monet vuojet aaltsikalla autettu tuntilaisii tuulia heppahommissa. Ekat kerrat Satu ja Liisa oli neuvomassa mua ja kun aloin käymää ittekseen nii piti ite pärjätä ja ettiä tavarat ja miettiä miten kaikki tehään tälläsellä talilla, Liisalta sai alkuun aika suoraa palautetta että miten sen ponin turpikset laitetaan oikein päin jne. ei tarvinu Liisankaan monesti sanoa samoista asioista ku halusin olla hyvä kisahoitaja ja ponin liikuttaja. Liisakin on sanonu et ekalla kerralla ku se näki mut: olin hiljanen tyttö joka ei oikein tehny mittään, et mitäköhän tostakin tulee. Satu oli vaan sanonut et kyllä se siitä kuhan tallin tavoille oppii. Ankkikin oli varotellu  Satua et oon hiljanen aluksi mut kuhan tutustun paremmin nii kyllä musta juttuseuraa saa ja talli hommat hoituu.
31. Monta kertaa ratsastat Mesellä viikossa?
- tällä hetkellä meen sen mukaan miten se juoksee tunneilla ja miten mulla on aikaa ainahan mulla on aikaa pikkuselle. Mut siis riippuen nii 0-3 kertaa viikko
32. Onko susta kiva kun muut ratsastaa Mesellä?
- no siis ei todellakaan!!! ei vaitiskaan :D on kivaa ku poni voi opettaa pienille ratsastajille uutta ja enhän mie vois asiaan ees vaikuttaa et kuka ponilla ratsastaa.
33. Mitä teet yleensä jos et ole tallilla?
- istun koneella, oon kaupungissa, kirjastossa, luen, nukun, syön, oon kavereilla, leffassa tms.
34. Millä kaikilla Turkan hevosilla oot kilpaillut ja onko jotain hevosia joilla tulet kisaamaan?
- ulkopuolisissa kisoissa Sallilla, Mesellä ja Piskolla. Kotona Saulilla, Vilmalla, Rocolla, Sallilla, Mesellä ja Piskolla. Tulen kisaan todennäkösesti Piskolla, Rocolla, Meesulla ja Totolla
35. Millä teet bannerisi?
-gimpillä
36. Onko susta kiva blogata?
- on
37. Miten kysyit että saatko alkaa pitämään blogia ja laittaa Turkan hevosista sun blogiin kuvia?
- en oo varma et kysyinkö ees... mut kyllä satu tietää et kirjotan blogia ja nykyään kysyn aina luvan uuen hepan kirjottamisesta blogiini
38. Kuinka hyvä ratsastaja olet mielestäsi? Tai miten kuvailisit sun ratsastustaitoja?
- täydellinen! no ei vaitiskaa. jos elotettais himen niistä miinuksista: mulla on huonoryhti jos meen poneilla tai vilmalla, en ymmärrä miks mut niin on; jalka liikkuu liian taakse satulasta riippuen tai jos meen poneilla ku könötän eteen nii jalka menee taakse, jos en keskiti tarpeeksi hypyissä, sukellan kaulaa pitkin kohti korvia, istun kierossa siis vajoan sisälle tai ulos aina! sen näkee hyvin kuvista. Tää lista ois loputon mut tässä ne "pää" miinukset. Sitten vähän plussaa olen ratsastanut monen laisia hevosia, olen saanut olla mukana hepan koulutuksessa, uudelleen kouluttanut heppoja, en pelkää oikeestaan mittään heppojen kanssa(ainoastaan sallin kans tulee sellasia hetkiä et kaajutaankohan me!!, johtuen siitä et kaajuttiin melko pahasti sillon kesällä 2012) en pelkää mennä erilaisten ehkä vähä reippaampien/villimpien selkään, kiitos aaltokankaan jolloin mut laitettiin aina jonkun uuen selkään ja sain siellä paljon hyvää kokemusta heppoista, olen innokasoppimaan uutta tämäkin lista ois paaljon pitempi, mut eiköhän siitä tältä erää. Jos nyt pitäs lähtee kisoihin selviytyisin 100cm radasta ja koulussa he B, kotona mennään he A:n kin juttuja mutta jotakuta vaan jännittää niin paljon enemmän koulukisoissa että se B:kään ei aina onnistu.
Eli siis ratsastajana olen päättäväinen, vino, könöttäjä joka rakastaa esteitä yli kaiken! Kaikesta mennään yli ja jos ei yli päästä nii keksitään joku toinen keino ohittaa se. Tykkään oppia uutta mutta on välillä hauskaa mennä täyttä kiitoa pitkin peltoa tai sit vaan hölläillä rakkaitten ponien kans♥ Reeneissä keskitin tosissaan koska sillon oppii eniten ja reenin jälkeen voi taas hölläillä, mut aina pitää ees vähän vääntää koulua jottei elämä ois liian helppoa!
39. Kuka on parhain ratsastuksen opesi tähän mennessä?
- tähän taisinkin jo vastata tuolla ylempänä, eli Satu, Sale, Ankki ja Liisa
40. Piskon hyvät ja huonot puolet?
- alotetaan taas niistä miinuksista Piskolla on paha tapa impata karsinassa mutta onneksi pikkusella on panta, Pisko painelee tarhassa karkuun asiakkaita, se on välillä karsinassa hapan naama pikkusille(siis luimii vaan mut ku ne pikkuset ei uskalla sit mennä karsinnan nii se on Piskosta hauskaa), huonona päivänä hyökkii toisten heppojen kimppuun tunnilla(mutta mulla se ei koskaan ees yritä sellasta), on vieläkin hieman turra pohkeelle, innostuu turhan paljon esteillä, tulee maastossa jonosta ohi laukassa jos ei oo tarpeeksi topakka ratsastaja. Nää oli sit sellasia yleisiä miinuksia mitä ponista löytyy, musta tässä pikkujätkässä ei oo muutavikaa ku yli kuumuminen esteillä ja kesäihottuma! Plussaa Pisko on rehelline kulkija, se rakastaa paijausta, se seuraakun koiranpentu mua pitkin poikin tallia/tallipihaa, se yrittää aina, se on helppo ajaa kärryillä, karsinassa ei tee mitään tyhmää, kisapaikalla ku unelma ja seisooku tatti vaikka jättäis yksin keskelle parkkipaikkaa. Näitä voisin keksiä vaikka miljoonan mut tässä nyt muutama.
41. Mesen hyvät ja huonot puolet?
- Pah mesessäkö muka jottai huonoa?!! Oikeestaan on siinä muutama pikku seikka, se on turhan kuuma koulukisoihin, jos selässä jännittää nii ponikin jännittyy, jos en oo ptkään aikaan ratsinu ponilla se on ihan pikkusen turhan kierroksilla käyvä eikä taho keskittyä kunnolla. Nää on vaan mun mielestä huonoja puolia mut hienman yleisemmin, se on laiska tuntilaisilla, puree ilmaa satulan laitossa, kääntää perseen ovelle ku pikkuset menee laittaan sille satulaa, ei anna laittaa kuolaimii suuhun. Mutta kaiken tämän korvaa kaikki ihanat plussat! Poni on maailman vaikein mutta helpoin ratsastaa, sillä on aina oma moottori, kiltti hoitaa, kisapaikalla seistä törröttää,  on niin mun rakas ja tietää aina kun mennään pellolle, maastoon tai ihan vaan kentälle hyppään on poni ihan liekeissä ja jeee saa vihdoin liikkua kunnolla, eikä se haittaa vaikka tuo yks tuolta tippuiski kyyistä♥
 
Tässä oli nyt tää kysymyspostaus, en tehny videona ku soi varmaan tunnin mittanen  tullu, kun tykkään selitellä aika paljon näihin vastauksiksi. Ja jos kysyttävää tulee nii kysykää ihmeessä vastaan niin hyvin ku pystyn!
 
-venppa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti julkaistaan vasta kun olen hyväksynyt sen! Älä siis laita kommenttiasi kahteen kertaan. -kiitos